Fudbal

Odložen meč veterana Srbije i Hrvatske zbog dešavanja u Vukovaru

BobanZvonimir
H
umanitarna utakmica veterana fudbalskih selekcija Srbije i Hrvatske, koja je trebalo da bude odigrana 5. septembra u Nišu, dan pred meč "A" selekcija dva tima na "Marakani", odložena je zbog dešavanja u Vukovaru.

Odložen meč veterana Srbije i Hrvatske zbog dešavanja u Vukovaru
Portal AnalitikaIzvor

 

U tom gradu su trenutno velike tenzije zbog postavljanja tabli sa ćirilicom, što je prilično uznemirilo Hrvate. Organizatori utakmice su rekli da ne postoji bezbjednosni rizik, ali da zbog aktuelnih dešavanja u Hrvatskoj žele da izbjegnu i najmanju neprijatnost.

- Riječ je o humanitarnom meču i ne želimo da bilo kakav, pa i najmanji incident pokvari poruku koju želimo da pošaljemo. Utakmica se ne otkazuje, već ćemo samo malo sačekati - kaže Bratislav Vučković, jedan od organizatora meča, prenosi portal Južne vesti.

Podsjetimo, u utakmici koja je trebalo da se odigra u četvrtak, 5. septembra na stadionu Čair u Nišu trebalo je da se sastanu fudbalski veterani Srbije i Hrvatske. Riječ je o ideji predsjednika Hrvatske Ive Josipovića, a organizatori su najavili učešće nekadašnjih fudbalskih zvijezda Srbije, Hrvatske ali i stare Jugoslavije - Ćire Blaževića, Zvonimira Bobana, Davora Šukera, Zorana Bate Mirkovića, Dejana Ramba Petkovića, Save Miloševića,.. Sav prihod od ulaznica trebalo je da ide u humanitarne svrhe.

Portal Analitika