Politika

Vukadinović: Samostalni izlazak SDP-a na lokalne izbore treba pozdraviti

49srdjankovuk
P
redsjedništvo SDP-a na jučerašnjoj sjednici jednoglasno je podržalo Opštinske odbore te stranke na Cetinju i u Petnjici da samostalno nastupe na predstojećim lokalnim izborima.

Vukadinović: Samostalni izlazak SDP-a na lokalne izbore treba pozdraviti
Portal AnalitikaIzvor

Takođe, preporučeno je Opštinskom odboru Mojkovac da nastavi pripreme za samostalan nastup.

Sociolog politike Srđan Vukadinović govoreći za Antenu M takvu odluku pozdravlja, jer pojašnjava da  demokratski iskorak nijesu predizborne nego postizborne koalicije :

„ Samostalni izlazak na lokalne izbore je nešto što treba pozdraviti i sigurno je to puno bolje nego da se prave predizborne koalicije , jer u slučaju da se napravi neki određeni rezultat i da se treba praviti koalicija onda je puno bolje da ona bude postizborna kada se tačno zna izborni kapacitet partija.“

Vukadinović poručuje:

„Tako da treba očekivati da i u ostalim opštinama a i ono što je bitno na državnom nivou SDP konačno izađe sama i vidi gdje je u izbornom tijelu Crne Gore. Upravo je izlazak u ove tri opštine lakmus papir za državne izbore , tako da u svakom slučaju SDP sluti da su vanredni izbori u CG veoma blizu , da do njih mora doći te da i DPS i SDP moraju čistih računa ući u neka postizborna koaliranja.“

Podsjetimo, iz DPS-a su ranije saopštili da cijene svaku odluku socijaldemokrata. Šef države Filip Vujanović zakazao je lokalne izbore u Mojkovcu i Petnjici za 16. novembar , dok datum izbora na Cetinju još nije poznat.

 

Portal Analitika