Fudbal

Miajtović: Dolazak Bejla neće značiti ništa ako ne bude atmosfere

Mijatovicc
P
redrag Mijatović, legenda Reala iz Madrida, prokomentarisao je prijelazni rok koji je njegov bivši klub odradio do poneđeljka u ponoć, naravno sa akcentom na dolazak Gareta Bejla iz Totenhema, koji je plaćen rekordnih 100 miliona funti.

Miajtović: Dolazak Bejla neće značiti ništa ako ne bude atmosfere
Portal AnalitikaIzvor

 

- Svaka generacija Reala je bila velika, pa tako ne treba vršiti bilo kakva poređenja. Sjećam se kada sam ja došao u Madrid, bila je to smjena generacija jer su prethodno otišli Butragenjo i Mićel. Osim mene, stigao je Šuker, pa Panući, Roberto Karlos, Sedorf. Osvojili smo titulu prvaka, a godinu dana kasnije i Ligu šampiona, koju smo čekali 32 godine. Sadašnji Real je nesumnjivo marketinški mnogo jači nego bilo koji. Doveli su velika imena, a dolazak Gareta Bejla samo je pojačao ionako fenomenalnu konkurenciju u timu. Međutim, neće ništa značiti ako atmosfera u ekipi ne bude pozitivna. To je osnovni preduslov uspjeha i osvajanja trofeja - objašnjava Mijatović.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije prokomentarisao je i odluku kluba da proda Mesuta Ezila.

- Mislim da Real ima adekvatnu zamjenu za njega, a to je Luka Modrić. Posebno su mi se dopale njegove igre tokom drugog dijela prošle sezone, i očekujem da ove godine bude standardan. Radi se o nesumnjivo sjajnom igraču i biće fantastičan.

Predrag Mijatović nije mogao a da se ne osvrne i na nekadašnjeg trenera Žozea Murinja.

- Mislim da je u globalu uradio dobar posao. Osvojio je titulu i Kup, a tri godine u nizu ekipa je bila polufinalista Lige šampiona, što nije lako. Posljednje sezone su postojali problemi na relaciji igrači-trener i to ga je koštalo posla. Vidjećemo kako će se snaći novi trener - zaključio je Predrag Mijatović. (Sportal.rs)

Portal Analitika