Društvo

Brajušković zatražio procjenu bezbjednosti

49brajuskovic
A
gencija za nacionalnu bezbjednost ANB zatražila je da se uradi bezbjednosna procjena za Brajuška Brajuškovića, nakon njegovih izjava da mu je bezbjednost ugrožena.

Brajušković zatražio procjenu bezbjednosti
Portal AnalitikaIzvor

Brajušković je podnio zahtjev MUP-u, kako bi se uradila procjena njegove i bezbjednosti njegove porodice, a policijske patrole, više puta tokom dana, obilaze selo u kojem stanuje.

Prema saznanjima Dana ANB će do kraja nedjelje završiti procjenu bezbjednosti.

„Nakon što je Brajušković podnio zahtjev MUP-u da se uradi njegova bezbjednosna procjena, to isto će uraditi i naši službenici“, potvrđeno je Danu u Agenciji za nacionalnu bezbjednost.

Brajuško Brajušković je u izjavi za Dan potvrdio da je tražio da MUP uradi bezbjednosnu procjenu.

„Podnio sam zahtjev MUP-u, ali nikakav odgovor još nijesam dobio. Tačno je da policijske ekipe, veoma korektno, obilaze moje selo tokom dana i noći. Osjećam se ugroženo i o tome sam obavijestio nadležne“, kazao je Brajušković.

On je naveo da ga je jedan policijski službenik prije dva dana verbalno napao u hodniku Osnovnog suda.

„Zvali su me iz MUP-a zbog verbalnog napada koji se dogodio u Osnovnom sudu. Taj čovjek mi je i prijetio, a strašno je to da se sve odigralo u sudu. Napadnut sam u instituciji zvanoj Osnovni sud“, istiakao je Brajušković.

Prema njegovim riječima, osjeća se ugroženo, jer „ako je taj čovjek bio dovoljno hrabar da me verbalno napadne, kako bi me tek napao na ulici”.

Bivši pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Brajuško Brajušković optužio je Veselina Veljovića i Miljana Perovića, nekadašnje policijske funkcionere, da su organizovali tzv. „crne trojke” za prebijanje opozicionih političara i novinara, Brajušković je tim povodom saslušan u policiji i tužilaštvu, ali nije spominjao imena ljudi, jer bi, kako je kazao, širenje fronta protivnika odgovaralo glavnom inspiratoru svega toga.

Izvor: Dan,CdM

Portal Analitika