Abiznis

Budva, Kolašin, Nikšić i Plav još nijesu usvojili budžete za 2012.

49bd
Z
avršni račun budžeta za 2012. godinu nijesu još usvojile opštine Budva, Kolašin, Nikšić i Plav, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Budva, Kolašin, Nikšić i Plav još nijesu usvojili budžete za 2012.
Portal AnalitikaIzvor

„Prema informacijama kojima raspolaže Ministarstvo finansija, završni račun budžeta za 2012. godinu nijesu usvojile sljedeće opštine: Budva, Kolašin, Nikšić i Plav“, kazali su Pobjedi iz Ministarstva finansija.

Iz ovog Vladinog resora nijesu odgovorili na pitanje da li imaju informaciju iz kojih razloga ove lokalne samouprave nijesu prezentovale javnosti strukturu državne kase odnosno na šta je trošen novac građana, ali su objasnili da oni nemaju ingerencije da utiču na opštine.

„Ministarstvo finansija nema zakonskih mogućnosti da u dijelu raspolaganja imovinom i prihodima utiče na jedinice lokalne samouprave. Shodno odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi u vršenju poslova lokalne samouprave opština je samostalna i njena prava ne mogu biti uskraćena ili ograničena aktima državnih organa, osim u slučajevima i pod uslovima utvrđenim zakonom, u skladu sa Ustavom“, kazali su Pobjedi iz ovog resora u odgovoru na pitanje da li imaju ingerencija.

Oni podsjećaju da su opštine samostalne, ali da je zakon predvidio da skupština opštine može razriješiti predsjednika opštine ako u propisanom roku ne predloži završni račun.

Izvor: Pobjeda, CdM

 

Portal Analitika