Politika

Lekić pokušava da okupi opoziciju

49lekic
L
ider Demokratskog fronta Miodrag Lekić sastaće se danas sa predstavnicima Opštinskog odbora Nove srpske demokratije NOVA, Pokreta za promjene PzP i Demokratske srpske stranke DSS, kako bi donijeli odluku o zajedničkom nastupu sa Socijalističkom narodnom partijom SNP na lokalnim izborima u Mojkovcu.

Lekić pokušava da okupi opoziciju
Portal AnalitikaIzvor

Iz SNP je potvrđeno da željno iščekuju odgovor za koji vjeruju da će biti pozitivan.

Predsjednik OO NOVA-e Miodrag Vuković potvrdio je za Dnevne novine da će danas biti održan sastanak u prostorijama DF i istakao da je 99,9 odsto siguran da će zajednički sa SNP nastupiti na izborima u Mojkovcu.

"Sastanak predstavnika opštinskih odbora NOVA-e, PzP i DSS i lidera DF biće održan danas u Podgorici. Sastanku će prisustvovati i Miodrag Lekić, a biće donijeta odluka o predlogu SNP o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Mojkovcu. Kako sada stvari stoje, 99,9 odsto će doći do koalicije i zajedničkog nastupa", rekao je za DN predsjednik OO Nove Miodrag Vuković.

Prema njegovim riječima, zajednički nastup biće sigurna pobjeda okupljenih opozicionih partija, te smatra da je manje bitno da li će SDP nastupiti samostalno ili u koaliciji sa DPS-om.

"SDP nema veliko glasačko tijelo u Mojkovcu, tako da ćemo ovoga puta mi pobijediti izašli oni samostalno ili u koaliciji sa DPS" istakao je Vuković.

Iz Pozitivne Crne Gore ponovo su rekli da je odluka o izlasku na izbore u Mojkovcu, Petnjici i Cetinju donijeta ranije, te će u sva tri grada izaći samostalno.

Izbori u Mojkovcu održaće se 16. novembra.

Izvor: Dnevne novine, CdM

Portal Analitika