Ostalo

Teniska univerzijada u Baru: Djevojke odlične, sjutra žrijeb četvrtfinala

0309teniskau
D
anas su na terenima TK „Bar“ počela nadmetanja po grupama na devetom Evropskom univerzitetskom prvenstvu, koje se u organizaciji Studentskog sportskog saveza Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Opštine Bar i Teniskog kluba „Bar“ održava u Baru.

Teniska univerzijada u Baru: Djevojke odlične, sjutra žrijeb četvrtfinala
Portal AnalitikaIzvor

Danas je bio prvi od dva dana takmičenja po grupama, a nakon žrijeba sjutra od 22:00 časa znaće se parovi četvrtfinala.

Mečevi u preliminarnoj, grupnoj fazi igraju se na osam dobijenih gemova, dok će se daljim mečevima igrati do dva dobijena seta.

Na takmičenju nastupaju ženska i muška selekcija Univerziteta Crne Gore. U jutarnjim mečevima mnogo uspješnije su bile djevojke, koje su sa 3:0 prosto pregazile ekipu sa turskog univerziteta KOC. U prvom meču Ana Tomašević je sa 8:3 savladala Berat Senu Dogru, dok je drugu pobjedu u singlu našim djevojkama donijela Danica Krstajić, koja Berni Ozgan nije prepustila ni gem. I u

dublu su Krstajić i Tomašević pokazale da su mnogo kvalitetnije, pobijedivši sa 8:1.

Naši momci nisu bili ni približno dobri kao djevojke. U jutarnjem meču mnogo bolji od njih su bili izabrani teniseri sa Univerziteta Marmara iz Turske: Vladimir Vrbljanac izgubio je 1:8 od Sinana Goncua, Omar Bajramspahić je bez osvojenog gema izgubio od Zorlua Erguna, a tim rezultatom je izgubio i naš dubl.

Studenti ni u drugom meču nisu imali šansi protiv odlične ekipe iz Istanbula, poraženi su sa 3:0, dok su studentkinje zabilježile pobjedu od 2:1 nad ekipom Univerziteta Ren iz Francuske (Sofi Lakomb - Ana Tomašević 8:2, Elodi Busen - Danica Krstajić 0:8, Busen/Marten - Krstajić/Tomašević 1:8).

Sjutra će naše ekipe igrati po jedan meč, čime će se završiti takmičenje po grupama. Muška ekipa će od 12 časova protiv švajcarske ekipe sa Univerziteta Bern tražiti prve bodove, dok će djevojke od 18 časova protiv turske ekipe sa Univerziteta Marmara pokušati da izbore najbolju poziciju pred četvrtfinale.

Raspored mečeva za 4. septembar:

TEREN BR. 1 - MUŠKARCI

9h - 12h Francuska - Španija

12h - 15h Turska 1 - Turska 2

15h - 18h Njemačka - Francuska

TEREN BR. 1 - DJEVOJKE

18h - 21h Turska 1 - Crna Gora

TEREN BR. 2 - MUŠKARCI

09h - 12h Poljska - Velika Britanija

12h - 15h Švajcarska - Crna Gora

15h - 18h Grčka - Rusija

18h - 21h Norveška - Poljska

TEREN BR. 3 - DJEVOJKE

09h - 12h Rusija - Holandija

12h - 15h Francuska 2 - Turska 2

15h - 18h Španija - Rusija

18h - 21h Njemačka - Francuska 1

TEREN BR. 4 - DJEVOJKE

09h - 12h Francuska 1 - Portugal

Ž.M.

Portal Analitika