Košarka

ŠEHOVIĆ: Spremni čekamo Makedoniju!

KosarkasiTrening73
M
uška košarkaška reprezentacija u srijedu počinje drugi nastup na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta - izabranici Luke Pavićevića će u prvom kolu grupe B, koja se igra u Jesenicama, odmjeriti snage protiv Makedonije. Biće to repriza premijernog meča sa prethodnog Eurobasketu u Litvaniji prije dvije godine, kada je naša reprezentacija slavila nakon produžetka (70:65).

ŠEHOVIĆ: Spremni čekamo Makedoniju!
Portal AnalitikaIzvor

 

Poslije skoro dva mjeseca napornih priprema, šest kontrolnih mečeva i oko 70-ak odrađenih treninga, u taboru naše reprezentacije uvjereni su da su spremni za početak šampionata i da mogu da nastave u ritmu iz prošlogodišnjih kvalifikacija koje su završili sa maksimlanim učinkom i svih deset pobjeda.

Makedonija je bila najprijatnije iznenađenje prethodnog šampionata Evrope u Litvaniji na kojem je osvojila četvrto mjesto. Reprezentacija koju sa klupe predvodi slovenački stručnjak Aleš Pipan u posljednje tri godine nastupa gotovo u nepromijenjenom sastavu, ima iskusne igrače, pa je potreban fokus tokom svih 40 minuta da bi se ostvarila pobjeda.

- Spremni smo i znamo da nas očekuje duel protiv kvalitetnog protivnika. Makedonija ima iskusne igrače i nastupaju u istom sastavu nekoliko posljednjih godina, tako da nas očekuje težak meč, ali idemo na pobjedu. Mislim da će odlučivati nijanse, odnosno jedna ili dvije lopte. U pripremnom periodu najviše pažnje smo posvetili premijernom meču na prvenstvu, jer ishod tog duela može da odredi naš dalji put u Sloveniji. Veliki kvalitet Makedonije je tranziciona igra u kojoj se izdvaja plejmejker Mekejleb. Svi igrači Makedonije šutiraju i veoma je nezgodno zaustaviti ih, s obzirom na to da imaju odličan procenat šuta. Ukoliko uspijemo da zaustavimo takvu igru, imaćemo velike šanse da dođemo do pobjede. Obećavamo veliku borbu i nadamo se pobjedi - kazao je Šehović za sajt Košarkaškog saveza Crne Gore.

- Promijenilo se mnogo stvari u odnosu na taj duel koji smo odigrali prije dvije godine, a prije svega se dosta promijenilo u sastavima, prije svega u našoj reprezentaciji. Od ekipe koja je nastupila u Litvaniji u našem timu sada su samo Dašić, Vučević i ja, dok Makedonci u Sloveniju dolaze sa gotovo neizmijenjenim sastavom, što može da bude prednost, ali i mana. Imamo mlad tim i imamo razloga da budemo optimisti uoči prvog meča na prvenstvu. Iako smo na prethodnom prvenstvu nakon startne pobjede, doživjeli četiri poraza i završili nastup u prvoj fazi, znamo da je prva utakmica najvažnija i da bi nam pobjeda značila puno na planu samopouzdanja. Pripremni mečevi koje smo igrali prije Evropskog prvenstva ne moraju da budu pokazatelj naše trenutne forme, ali značile su nam puno kako bi spremili taktički dio i ispravili greške u igri.Treba da podižemo formu iz utakmice u utakmicu i da pokažemo zašto smo u kvalifikacijama imali fantastičan skor i svih 10 pobjeda - kazao je Bjelica.

Utakmica Crna Gora - Makedonija igra se u ''Podmežakla areni'' (kapacitet 5.500 mjesta) u Jesenicama sa početkom u 17 sati i 45 minuta. U preostalim mečevima prvog kola grupe B, od 14 sati i 30 minuta igraće Bosna i Hercegovina i Letonija, a u derbiju prvog kola od 21 sat snage će odmjeriti Litvanija i Srbija.

Portal Analitika