Društvo

UP: U toku policijske aktivnosti po prijavi ekipe ND "Vijesti"

0309policija
N
ovinar i fotoreporter ND Vijesti, M.B. i L.Z. su danas oko 15.20 časova podnijeli prijavu protiv V.P. u Centaru bezbjednosti Podgorica, saopšteno je iz Tima za odnose s javnošću Uprave policije.

UP: U toku policijske aktivnosti po prijavi ekipe ND "Vijesti"
Portal AnalitikaIzvor

- Oni su u prijavi naveli da ih je V.P, oko 13.40 časova u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici, vrijeđao i nasilno im oduzeo opremu za rad: fotoaparat i diktafon. Policijski službenci su odmah postupili po prijavi i obavijestili Osnovnog državni tužioca u Podgorici, koji je naložio da se uzme izjava od V.P, kao i od svjedoka događaja – navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Ranije danas Portal Vijesti je objavio da je direktor NVO Institut za javnu politiku Vladimir Beba Popović, napao novinara Miodraga Babovića i fotoreportera Luku Zekovića dnevnog lista Vijesti ispred zgrade u kojoj se nalazi sjedište njegove NVO, kao i predstavništvo OEBS-a, Ambasada Austrije i Generalni konzulat Švajcarske. Prema pisanju portala, „ekipa Vijesti bila je na zadatku ispred te zgrade“, kada im je Popović oduzeo fotografski aparat i diktafon uz „najvulgarnije izraze“, nakon što je primijetio da su ga fotografisali kada je izlazio iz zgrade.

Portal Analitika