Politika

Josipović sa Đukanovićem: Crna Gora na pravom putu da postane 29. članica EU

0309josipovicdjukanovic
C
rna Gora je na pravom putu da postane sljedeća članica Evropske unije i uvjeren sam da će Vaša Vlada i dalje predano raditi na ostvarenju zacrtanog cilja, kazao je predsjednik Hrvatske Ivo Josipović tokom današnjeg susreta sa predsjednikom Vlade Milom Đukanovićem.

Josipović sa Đukanovićem: Crna Gora na pravom putu da postane 29. članica EU
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik crnogorske Vlade sastao se danas sa predsjednikom Republike Hrvatske, koji boravi u prvoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori otkako je Hrvatska 1. jula postala 28 članica Evropska unije.

Kako se navodi u saopštenju vladinog Biroa za odnose s javnošću, dostavljenom Portalu Analitika, u "veoma otvorenom i srdačnom razgovoru potvrđen je visok nivo sveukupnih državnih odnosa i istaknut veliki potencijal dalje saradnje u mnogim oblastima, između dvije susjedne i prijateljske zemlje".

- Predsjednik Vlade Milo Đukanović je istakao da je posjeta predsjednika Hrvatske Crnoj Gori potvrda odličnih bilateralnih odnosa koja je važna i za ukupni napredak regiona kao podsticaj za stabilizaciju i dalji evropski put zemalja Zapadnog Balkana. Premijer Đukanović je ukazao na značaj članstva Republike Hrvatske u Evropskoj uniji i NATO-u, i na iskustvo koje u tim procesima prijateljska susjedna država pruža Crnoj Gori u ostvarenju svojih evropskih i evroatlantskih aspiracija. Sagovornici su se saglasili da u kontekstu izuzetno dobrih političkih i sveukupnih odnosa treba, između ostalog, gledati i na rješavanje pojedinih pitanja, uključujući i granična, i izrazili spremnost za dalje jačanje i intenziviranje ekonomske saradnje, prije svega u oblasti infrastrukture i investicija - stoji u saopštenju.

Portal Analitika