Finansije

Crna Gora među osnivačima regionalnog Centra za razvoj finasija

0309cefmn
P
omoćnik ministarstva finansija Nikola Vukićević potpisao je danas u Sloveniji, u ime Crne Gore, Sporazum o osnivanju Centra za razvoj finansija (Center of Excellence in Finance - CEF), zajedno sa predstavnicima Makedonije i Hrvatske.

Crna Gora među osnivačima regionalnog Centra za razvoj finasija
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju Direkcija za odnose sa javnošću Centralne banke Crne Gore i PR službe Ministarstva finansija, dostavljenom Portalu Analitika, ceremoniji je prisustvovao i guverner CBCG Milojica Dakić.

Sporazum potpisan na Bledu, predstavlja bazu za osnivanje CEF-a kao neprofitne međunarodne organizacije sa sjedištem u Sloveniji, čija je misija promocija regionalne saradnje, podizanje svijesti o međunarodnim standardima i najboljoj praksi u upravljanju javnim finansijama i centralnom bankarstvu kroz obezbjeđivanje specijalizovanih programa obuke.

- Ceremonija potpisivanja Sporazuma o osnivanju CEF-a kao međunarodne organizacije održana je istovremeno sa godišnjim Bledskim strateškim forumom, kome su guverner Dakić i pomoćnik Vukićević takođe prisustvovali. Oni su aktivno učestvovali u dijalogu o strateškom planiranju i budžetiranju u jugoistočnoj Evropi, te u panelu koji se odnosi na budućnost ekonomske i monetarne unije – navodi se u saopštenju dostavljenom našem portalu.

Portal Analitika