Politika

REPENTIN: Imate snažnu podršku Francuske u procesu pristupanja EU

0309rapanten_pejovic
D
ržavni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač ambasador Aleksandar Andrija Pejović primio je danas ministra evropskih poslova Republike Francuske Tjerija Repentina, koji boravi u službenoj posjeti Crnoj Gori.
REPENTIN: Imate snažnu podršku Francuske u procesu pristupanja EU
Portal AnalitikaIzvor


Sagovornici su razmijenili mišljenje o ostvarenim rezultatima i predstojećim obavezama Crne Gore u procesu pristupanja EU.



Kako se navodi u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija dostavljenom

Portalu Analitika

, Pejović je zahvalio na podršci koju Francuska pruža Crnoj Gori u procesu pristupanja Evropskoj uniji. Posebno je istakao značaj dosadašnje uspješne saradnje i pomoći francuskih eksperata u oblasti vladavine prava i pozdravio najavljenu dalju podršku Francuske u 24. poglavlju Pravda, sloboda i bezbjednost.



On je upoznao sagovornika s tekućim i planiranim aktivnostima iz procesa pristupanja, s akcentom na reforme u dijelu vladavine prava i iznio očekivanje da će uskoro biti otvorena pregovaračka poglavlja 23 i 24 koja tretiraju ovu oblast.



Ministar Repentin je istakao da Francuska snažno podržava prijateljsku Crnu Goru u napredovanju prema članstvu u Uniji, i u tom smislu istakao da možemo očekivati podršku francuskih stručnjaka u svim oblastima gdje za to postoji potreba.



Sagovornici su razmijenili mišljenje o predstojećim aktivnostima i daljim izazovima na evropskom putu i u tom kontekstu dogovorili nastavak komunikacije početkom naredne godine u Parizu.

Portal Analitika