Politika

Anketni odbor: Pavlović tražio 1.600, „našli“ se na 1.000 eura

167anketni
P
redsjednik Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica u vezi sa aferom Snimak Koča Pavlović je autor zahtjeva kojim se od Skupštine Crne Gore traži naknada za rad u tom skupštinskom tijelu.

Anketni odbor: Pavlović tražio 1.600, „našli“  se na 1.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Prema saznanjima Portala Analitika od člana Kolegijuma predsjednika parlamenta koji je zahtijevao anonimnost, Pavlović je za prvu i drugu fazu rada Anketnog odbora za sve članove tog tijela tražio naknadu od po 800 eura za po jednu fazu, što ukupno iznosi 1.600 eura. Ipak, na insistiranje nekih drugih članova Kolegijuma taj iznos je smanjen na 1.000 eura koliko iznosi i naknada koju su dobili svi članovi Anketnog odbora, njih deset ukupno.

Podgorički dnevnik Vijesti objavio je jutros uz nadnaslov „sramno“ informaciju da su članovi Anketnog odbora za aferu Snimak dobili su po hiljadu eura za rad u tom skupštinskom tijelu, dok je poslanicima u Radnoj grupi za izborno zakonodavstvo isplaćena mjesečna nadoknada od 250 eura.

Anketni odbor je konstitutivnu sjednicu održao 11.juna, da bi prvu radnu sjednicu održao 5. jula. Ukupno je održao dvanaest sjednica na kojima je ispitano šesnaest funkcionera DPS-a.

Svoj rad su završili predavanjem tehničkog izvještaja bez zaključka o tome da li je na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima Demokratska partija socijalista zluopotrebljavala državne resurse u predizborne svrhe.

Crnogorska Skupština usvojila je 31.jula tehnički izvještaj o radu Anketnog odbora, koji sadrži samo osnovne podatke o broju sjednica tog tijela i održanih kontrolnih saslušanja.

 

 

Portal Analitika