Fudbal

Završen prijelazni rok - Bejl najskuplji, Monako najviše potrošio

BejlMadrid
Z
avršen je još jedan prijelazni rok u Evropi - U centru pažnje bio je Geret Bejl, a Velšanin je iz Totenhema u Real Madrid prešao za rekordnih 100 miliona eura, što ga je postavilo na čelo vječne liste transfera.

Završen prijelazni rok - Bejl najskuplji, Monako najviše potrošio
Portal AnalitikaIzvor

Iza njega su ostali Edinson Kavani (Napoli - PSŽ, 64,5 miliona eura), Radamel Falkao (Atletiko Madrid - Monako, 60 miliona), Nejmar (Santos - Barselona, 57), Mesut Ezil (Real Madrid - Arsenal, 50 miliona).

Najviše para na transfere potrošio je Monako. Vlasnik "kneževa" Dmitrij Ribolovljev potrošio je ukupno 172 miliona eura, a najviše je plaćen Falkao (60 miliona). Slijede Džjems Rodrigez i Žoao Mutinjo koji su Portou plaćeni 45 odnosno 30 miliona eura, kao i Džefri Kondogbija vrijedan 15 miliona. Žeremi Tulalan je bio vrijedan 12 miliona.

Na drugom mjestu je Real. Potrošeno je oko 170 miliona eura, a pored Bejla, kupljeni su i Isko za 30 miliona, Asijer Iljaramendi za 20 miliona, ali treba da se kaže i da je u posljednjim satima prijelaznog roka "Santijago Bernabeu" napuštio Mesut Ezil. Njemački reprezentativac je za 50 miliona otišao u Arsenal.

Totenhem je u ovom prijelaznom roku potrošio oko 126 miliona eura, prije svega na Roberta Soldada (30 miliona) i na Erika Lamelu (23 miliona). Došao je i Kristijan Eriksen, za 18 miliona, kao i Etjen Kapue za 13. Tradicionalno veliki "trošadžija" - Mančester siti ovog puta završio je na četvrtom mjestu, sa potrošenih 120 miliona. "Građani" koje predvodi Manuel Pelegrini kupili su Fernandinja (32 miliona), Stevana Jovetića za 28 miliona, Hezusa Navasa i Alvara Negreda za po 20 miliona. Pari Sen Žermen je zauzeo peto mjesto, sa potrošenih 115 miliona eura, a prva zvijezda roka bio je Kavani. Za Urugvajca je Napoliju plaćeno 60 miliona eura, a Romi za Markinjosa 32 miliona. Na listi klubova koji su najviše zaradili od prodaje vodi Anži (142 miliona), a slijede ga Totenhem (118 miliona), Roma (102 miliona), Sevilja (90 miliona) i Atletiko Madrid sa 78 miliona.

Portal Analitika