Društvo

Članovima Anketnog odbora po hiljadu eura nadoknade

0309anketniodborok
Č
lanovi Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica u vezi afere „Snimak“ dobili su po hiljadu eura nadoknade za rad u tom skupštinskom tijelu, dok je poslanicima u Radnoj grupi za izborno zakonodavstvo isplaćena mjesečna nadoknada od 250 eura, saopšteno Vijestima iz skupštinske službe za odnose s javnošću.

Članovima Anketnog odbora po hiljadu eura nadoknade
Portal AnalitikaIzvor

Tako su 12 poslanika, članova Anketnog odbora za jul primili više od po dvije i po hiljade eura, iako su usvojili tehnički izvještaj bez zaključka o tome da li je na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima Demokratska partija socijalista (DPS) zluopotrebljavala državne resurse u predizborne svrhe. Do ove računice se dolazi, ako se uzme u obzir da su prosječne poslaničke plate od 1,2 do 1,7 hiljada eura.

Poslanici DPS-a Milutin Simović i Miodrag Vuković, kao i Azra Jasavić (Pozitivna), istovremeno su bili članovi Anketnog odbora, a sada su angažovani u Radnoj grupi za izborno zakonodavstvo, pa su njihova mjesečna primanja za jul bila oko tri hiljade eura.

Anketni odbor je konstitutivnu sjednicu održao 11. juna, da bi prvu radnu sjednicu održao 5. jula. Ukupno je održao 12 sjednica na kojima je ispitano 16 funkcionera DPS-a.

Portal Analitika