Fudbal

Rekord Arsenala i njemačkog fudbala

OzilDiMarija
A
rsen Venger je do posljednjeg dana čekao i nervirao navijače Arsenala, a onda im je servirao pravo iznenađenje dovođenjem Mesuta Ozila iz madridskog Reala za 50 miliona eura, što je transfer rekord londonskog kluba.

Rekord Arsenala i njemačkog fudbala
Portal AnalitikaIzvor

Ozil je ujedno postao i najskuplji njemački fudbaler u istoriji, a sa "tobdžijama" je potpisao ugovor na pet godina uz neđeljnu platu od 165.000 eura.

Dojučerašnji vezista Reala je u poneđeljak prošao ljekarske preglede u Njemačkoj, đe je sa reprezentacijom na pripremama za nastavak mondijalskih kvalifikacija, a oduševljenje u Londonu je toliko da se njegovi dresovi sa brojem 11 već uveliko štampaju. Sa druge strane, navijači madridskog kluba su protestovali zbog njegove prodaje, a Ozil je ove sezone uglavnom sjedio na klupi, jer ga je iz prve postave istisnuo novajlija Isko.

Arsenal je tako konačno doveo pravo pojačanje, koje dodatno dobija na težini ako se zna da su Ozila željeli Mančester junajted i Pari Sen Žermen. Britanski mediji javljaju da je veliku ulogu u ovom transferu imao i Per Mertesaker, kapiten "tobdžija" i Ozilov reprezentativni saigrač.

Portal Analitika