Fudbal

POLEKSIĆ: Probaćemo da uzmemo sva tri boda

FudbaleriTrening6
F
udbaleri Crne Gore odradili su drugi trening na Kampu FSCG na Starom aerodromu, pred okršaj sa Poljskom u Varšavi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Marko Simić zbog povrde zadnje lože neće biti u kombinaciji za taj duel, i vratio se za Tursku, dok se još čeka dolazak Elsada Zverotića.

POLEKSIĆ: Probaćemo da uzmemo sva tri boda
Portal AnalitikaIzvor

''Sigurno da će biti mnogo teška i zahtjevna utakmica. Probaćemo da uzmemo sva tri boda. Po meni, ovo je najvažnija utakmica za nas. Ako protiv Poljaka uzmemo tri boda, mnogo lakše će da se diše. Jer, ako kiksamo, onda ćemo biti pod pritiskom protiv Engleske, a to ne može da izađe na dobro. Siguran sam da će selektor i njegovi pomoćnici pripremiti dobru taktiku. Mislim da smo u mnogo boljoj pozicoiji od naših konkurenata, i nadam se da nećemo ispuštiti ovu šansu. Ovo će biti mnogo teža utakmica nego ona prva sa njima, a s obzirom na to da oni nemaju neke velike šanse da se domognu Mondijala, igraće sigurno rasterećeno. Mi treba da tražimo šansu iz kontranapada'', kazao je golman Vukašin Poleksić.

Prvi duel dvije selekcije u kvalifikacijama završen je bez pobjednika 2:2. Dejan Damjanović vjeruje da ''hrabri sokoli'' imaju snage da u Varšavi zabilježe dobar rezultat.

''Nadam se da ćemo, najprije, izvući neke pouke nakon nokauta protiv Ukrajine. Protiv Poljske moramo odigrati mnogo smirenije i pmaetnije. Očekivanja su i dalje svima ista – da probamo da izboprimo makar drugo mjesto. Siguran sam da ćemo imati par šansi na tom meču. Moramo biti koncentriani svih 90 minuta i nadam se dobrom rezultatu.''

Naš najbolji tim će u Podgorici raditi do četvrtka, kada će specijalnim čarterom Montenegro erlajnsa otputovati za glavni grad Poljske đe će odraditi posljednji trening pred jednu od najvažnijih utakmica u ovom kvalifikacionom ciklusu.

Portal Analitika