Politika

Lukšić u zvaničnoj posjeti Sloveniji

luksicok1507
P
otpredsjednik Vlade i šef crnogorske diplomatije Igor Lukšić boraviće od 3. do 6. septembra u zvaničnoj posjeti Sloveniji, gdje će razgovarati sa zvaničnicima te države, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Lukšić u zvaničnoj posjeti Sloveniji
Portal AnalitikaIzvor

Lukšić će, kako je saopšteno, razgovarati sa slovenačkim kolegom, Karlom Erjavecom i predsjednicima države, parlamenta i Vlade, Borutom Pahorom, Jankom Veberom i Alenkom Bratušek.
Najavljeno je da će tokom posjete šefovi diplomatija dvije zemlje potpisati Program međunarodne razvojne saradnje između Slovenije i Crne Gore od 2013.- 2015.
- Posjeta će biti prilika za produbljivanje političkog dijaloga, a u razgovorima sa slovenačkim zvaničnicima biće definisani modaliteti za dalje snaženje saradnje, naročito u oblastima evroatlantskih i evropskih integracija Crne Gore, odbrane, ekonomije, razvojne saradnje, turizma, poljoprivrede, prosvjete i nauke, regionalne i multilateralne saradnje - navodi se u saopštenju.
Lukšić će učestvovati i na Strateškom forumu u Bledu gdje će govoriti na temu „EU i zapadni Balkan – Ko je sljedeći poslije Hrvatske?“.
Forum u Bledu se, kako se navopdi, razvio u vodeću međunarodnu konferenciju u regionu, in a njemu se razgovara o najbitnijim pitanjima u Evropi i svijetu.

Portal Analitika