Region

Vukovar: Hrvatski desničari razbili ploču s ćiriličnim natpisom (VIDEO)

tabla
N
a javnim ustanovama u Vukovaru jutros je počelo postavljanje dvojezičnih tabli na latiničnom i ćiriličnom pismu, da bi nešto kasnije došlo do odlaganja jer postavljanje ometa grupa građana i predstavnika "Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara".

Vukovar: Hrvatski desničari razbili ploču s ćiriličnim natpisom (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Oni su prvo ispred zgrade Poreske uprave čekićem razbili i skinuli ploču, a potom je odstranili i sa zgrade vukovarske policije.

Na zgradu državne uprave pokušano je postavljanje ploča, ali zbog demonstranata postavljanje je odloženo i u ovom trenutku ne mogu reći hoće li biti i kada postavljene", potvrdio je „Hini” predstavnik vukovarsko-sremske Kancelarije državne uprave Goran Bošnjak, dok "Jutarnji list" precizira da su demonstranti nasrnuli na policajce i čekićem prvo razbili ploču ispred Poreske uprave.
Zagrebački dnevnik precizira da je oko 11 sati više od 50 demonstranata došlo pred zgradu Poreske uprave, ispred koje je stajalo sedam pripadnika interventne policije među kojima i dvije žene.desnica0209

"Odjednom su nasrnuli na njih, satjerali ih uz stakleni zid i čekićem razbili i skinuli sa zgrade dvojezične ploče s natpisom poreske uprave. Trajalo je to oko minut i po, nakon čega su se demonstranti povukli, kao i policajci od kojih je jedan u guranju zadobio povrjedu i povukao se držeći se za vrat, dok se jedna policajka bolno držala za rame", piše "Jutarnji".
Nakon što su skinuli ploču nezadovoljni građani su krenuli prema zgradi Policijske stanice gdje 20-tak policajaca nije uspelo da ih spreči u namjeri da nasilno uklone ploču. U naguravanju, koliko su novinari uspjeli da vide, nije bilo povrijeđenih.
U ranim jutarnjim satima dvojezične ploče postavljene su na zgradama Policijske stanice i Poreske uprave, isti čin spriječen je na zgradi Kancelarije državne uprave Vukovarsko-sremske županije.


 

Portal Analitika