Abiznis

GRBOVIĆ: Ako se ne prekine štrajk rudu nećemo imati kome prodati (VIDEO)

0209veselingrbovicok
P
redsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović pozvao je radnike Rudnika boksita da prekinu blokadu i omoguće početak izvoza, te nastave proizvodnju rude jer samo tako mogu očekivati isplatu zarada.

GRBOVIĆ: Ako se ne prekine štrajk rudu nećemo imati kome prodati (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

-Situacija u Boksitima je zbog štrajka radnika usložnjena, i to u trenutku kada je menadžment uspio da zaključi ugovore o izvozu rude. Simptomatično je da nijesu štrajkovali dok nije bilo izvoza, već sada kada je omogućeno da radom zarade plate- rekao je Grbović.

On je pitao da li to znači da je u proteklom periodu naučeno da se plate primaju za nerad i ocijenio pogrešnom hjihovu odluku da blokiraju izvoz.

-Razumijem da je teško živjeti sa tolikim kašnjenjem plata, ali bilo je i drugih mogućnosti da se traži isplata. Uz potpisani ugovor sa Mađarima, na putu je bio i drugi sa Njemcima, nakon čije realizacije bi rudari za mjesečni rad mogli dobijati maltene i dvije zarade- naglasio je Grbović.

On je naveo mogućnost novog upošljavanja i za sektor tunelogradnje Rudnika boksita i iskazao bojazan da će zbog štrajka investitori ponuditi posao nekim drugim firmama.

-Bilo bi mi veoma žao da se tako nešto desi i zbog toga ponovo pozivam rudare da se okrenu radu, da počne proizvodnja i izvoz, jer ukoliko se propusti sadašnja prilika, plašim se da ruda neće imati kome da se proda- zaključio je Grbović.

 

Portal Analitika