Kultura

Slike-objekti Anđele Mujčić u Galeriji "Centar"

0209andjelam
I
zložba crteža i slika-objekata mlade srpske umjetnice Anđele Mujčić biće sjutra otvorena u Galeriji „Centar“ u 20 časova.

Slike-objekti Anđele Mujčić u Galeriji "Centar"
Portal AnalitikaIzvor

Anđela Mujčić je rođena 1981. u Nišu, gdje je i diplomirala slikarstvo na Fakultetu umetnosti, u klasi prof. Đura Radonjića. Završila je specijalističke studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Dragana Jovanovića, a sada je na doktorskim studijama na beogradskom Fakultetu za umetnost i dizajn. Od 2011. godine je asistentkinja na Fakultetu umetnosti u Zvečanu. U protekle četiri godine samostalno je izlagala širom Srbije i u Berlinu, kao i na više od 70 izložbi. Učestvovala je u radu 17 likovnih kolonija. Članica je ULUS-a od 2010, i dobitnica druge nagrade na kreativnom multimedijalnom konkursu „Voyage Bleu“ iste godine u beogradskom Studentskom kulturnom centru.

- Jasne konture i naglašena dvodimenzionalnost prikaza, sažimaju sjećanja da bi bila istaknuta efemernost same potrebe da neki prizor bude „sačuvan“. Izbor motiva je anoniman i duboko ličan, kao tajna koju nam umjetnica tiho saopštava da bi uspostavila komunikaciju. Postaje vidljiva sva krhkost „prisutne“ prošlosti koja je uvijek dorađena, „obogaćena“ novim detaljima. Likovi koji su bili povod za scenu, sada su samo jasna kontura specifične individualnosti, sasvim depersonalizovani – zapisala je Dragica Vuković u uvodnom tekstu kataloga ove izložbe.

Izložba u Galeriji „Centar“ biće otvorena narednih 15 dana.

Portal Analitika