Muzika

Nikšić: U petak počinje Bedem fest, ulaz besplatan

0209bedem
B
edem fest
, dvodnevna muzička manifestacija na kojoj će nastupiti preko 20 bendova iz Crne Gore i regiona, biće održana u petak i subotu, 6. i 7. septembra na velikoj pozornici istoimene nikšićke tvrđave, po kojoj je festival i dobio ime.

Nikšić: U petak počinje Bedem fest, ulaz besplatan
Portal AnalitikaIzvor

Program će obje večeri počinjati od 18 sati i trajati do ranih jutarnjih časova, a ulaz je - besplatan.

- Od prvog Bedem festa, koji je održan u avgustu 2010. godine, ovaj festival je polako rastao i postao prepoznat kao događaj od izuzetnog značaja za afirmaciju nikšićkog Bedema, ali i stvaralaštva, kreativnosti i mladalačke energije. Bedem fest postaje tradicija, kojom sam kraj ljeta ispratimo uz dobru i kvalitetnu muziku. Ove godine festival je u organizacionom, umjetničkom i tehničkom smislu na značajno većem nivou, što potvrđuje i činjenica da je manifestacija uz podršku Opštine Nikšić uvrštena u zvanični program Septembarskih dana kulture kao najmasovniji događaj, rekao je izvršni direktor festivala Petar Šundić, na konferenciji za medije.

Ispred organizatora su se obratili i Milovan Vavić i Vasilije Savović, koji su naveli da svi bendovi iz Crne Gore nastupaju na Bedem festu bez ikakvog honorara, jer žele da podrže ovu manifestaciju i dalji razvoj kvalitetne muzike.

Oni su saopštili i da će domaća publika imati priliku da uživa u svirkama poznatih bendova Darkwood Dub i Kanda Kodža i Nebojša, kao i da je ulaz na obje festivalske noći besplatan.

Na Bedem festu će u petak veče nastupiti: Abzofran, Hipotalamus, Mangrov, Rock in Peace, Voodo, Siempre Peligroso, Rebeka, Manitou, Off Duty, Kanda kodža i Nebojša, Marek Tripkowski i Dražen Vujović.

U subotu veče publiku će na nikšićkoj tvrđavi zabavljati: Dawnfall, Mikrokozma, Saša Stojanović & Friends, Beer & Steel, Spiral Frequency, Marble, Mihailo, Vlado, Mićun i Petar, Fjodor, Sirius, Darkwood Dub, Nikola Jovićević i DJ Proximus.

Portal Analitika