Društvo

Golubović apelovao na mještane da odblokiraju prilaz Vasovim vodama

2908vaso
P
redsjednik opštine Berane Vuka Golubović apelovao je na mještane Beransela da pod hitno odblokiraju prilaz privremenom odlagalištu smeća na Vasovim vodama, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Golubović apelovao na mještane da odblokiraju prilaz Vasovim vodama
Portal AnalitikaIzvor

On je pozvao nadležne državne institucije da se uključe u rješavanje ovoga problema i omoguće da Berane bude očišćeno od smeća.

„Za 24 časa očistićemo grad od smeća i odraditi higijensku sanaciju kontejnera i okoline ali preduslov je da se mehanizaciji Komunalnog preduzeća omogući prilaz postojećoj deponiji, kazao je Golubović podsjećajući da je lokalna uprava donijela sve odluke i tako ispunila sve zakonske obaveze“.

On je naglasio da odvoz smeća u Bar ili na neku drugu lokaciju nije dugoročno rješenje i da je na taj način teško održavati grad čistim.

„Pored velikih troškova, dio smeća koje trenutno odvozimo u Bar nije dovoljno da grad bude čist kao u vrijeme prije blokade deponije, istakao je Golubović naglašavajući da Berane izuzimajući Podgoricu i Bar gdje su izgrađene sanitarne deponije, ima najuređenije privremeno odlagalište otpada“.

Podsjećamo da blokada privremenog odlagališta otpada od strane mještana Beransela uz nekoliko prekida traje više od dvije godine, a da je u neprekidnoj blokadi više od pola godine.

Pomenuta blokada uzrokovala je da se u gradu, posebno u prigradskim naseljima, nagomilaju velike količine smeća koje ozbiljno prijete da izazovu pojavu zaraze.

 

Portal Analitika