Društvo

EPCG: Počinje potpisivanje protokola u akciji “Podijelimo teret”

0209epcglogook
O
d ponedeljka 2. septembra počinje potpisivanje protokola o izmirenju duga u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura za sve potrošače iz kategorije domaćinstva koji su redovno, u kontinuitetu, u datim rokovima izmirivali svoje obaveze prema EPCG (majski račun platili do 30. juna, junski račun do 31. jula, julski račun do 31. avgusta). Takođe, svi potrošači koji su već imali potpisani protokol isti mogu reprogramirati u septembru i potpisati novi ukoliko su redovno izmirivali svoje obaveze po protokolu u maju, junu i julu što znači da su do poslednjeg dana u mjesecu izmirili svoje obaveze po protokolu i plaćali tekući račun, saopšteno je Portalu Analitika iz Elektroprivrede Crne Gore.

EPCG: Počinje potpisivanje protokola u akciji “Podijelimo teret”
Portal AnalitikaIzvor

Kako je objašnjeno, prilikom potpisivanja protokola potrošači moraju platiti 20 eura za prvu ratu, a u obavezi su da do 30. septembra plate svoj avgustovski račun, kako bi protokol bio validan. Potrošači koji potpišu protokol dužni su da do kraja svakog mjeseca uplaćuju ratu od 20 eura i tekući račun za električnu energiju, kako bi protokol ostao na snazi. Ukoliko se ovi uslovi ne ispune, protokol se automatski poništava i kupac ga više ne moće obnoviti po istim uslovima.

“Da podsjetimo, svim kupcima koji imaju dug do 500 eura, broj rata odredjuje se tako što se dug dijeli sa iznosom od 20 eura (npr. ako je dug 400 eura, broj rata je 20, odnosno protokol se sklapa na 20 mjeseci), dok svi potrošači čiji je dug veći od 500 eura potpisuju protokol na 24 mjeseca. Podsjećamo, da se od trenutka potpisivanja protokola prestaje obračunavati zatezna kamata na dug (prethodni iznos kamate, do trenutka potpisivanja, se ne otpisuje). Podsjećamo, da je zbog velikog interesovanja potrošača za akciju 'Podijelimo teret' ona produžena, tako da svi potrošači, koji su redovno platili svoje račune za jun i jul i ukoliko avgustovski račun plate do kraja septembra, stiču pravo da u toku oktobra potpišu protokol po povlašćenim uslovima”, ističe se u saopštenju.

Nakon izmirenja cjelokupnog duga, kupci ostvaruju pravo na mnogobrojne povoljnosti koje imaju redovne platiše. Oko 129 hiljada potrošača redovno izmiruje obaveze prema EPCG.

Portal Analitika