Košarka

KADIJA: Imamo kvalitet da se plasiramo u drugu fazu takmičenja

0209Kadija
P
roslavljeni crnogorski trener i nekadašnji strateg Feni industrije, Lovćena, Budućnosti, Atlasa, Igokee, Strumice i Sloge Miodrag-Mijo Kadija u izjavi za Portal Analitika ocjenjuje da crnogorska reprezentacija ima kvalitet da se plasira u drugu fazu takmičenja na EP koje se od srijede igra u Sloveniji.

KADIJA: Imamo kvalitet da se plasiramo u drugu fazu takmičenja
Portal AnalitikaIzvor

Bivši selektor kadetske reprezentacije Srbije i Crne Gore koja je 2003. godine bila prvak Evrope, navodi da će naša selekcija biti dosta hendikepirana neigranjem Nikole Pekovića.

- Mislim da smo dobili izuzetno izjednačenu grupu, koju svi praktično zovu „balkanska“. Sastavljena je od bivših zemalja Jugoslavije i Sovjetskog saveza - Letonije, Litvanije na jednoj i Crne Gore, Srbije, Makedonije i BiH na drugoj strani - kazao je Kadija i dodao:

- Grupa je dosta ujednačena, ali mislim da je Litvanija najkvalitetnija od pomenutih reprezentacija. Nadam se plasmanu naše reprezentacije u drugu rundu, što bi bio sasvim dobar rezultat.

Kadija ističe da će puno toga zavisiti od prve tri utakmice.

- Puno toga će zavisiti od prve tri utakmice kada se sastajemo sa Makedonijom, BiH i Letonijom, jer će te utakmice odrediti smjernice za drugu fazu. Bilo bi sjajno da startujemo sa pobjedom kao što smo to uradili i na prethodnom Evropskom prvenstvu protiv Makedonije, pa da u sljedećoj fazi imamo ukrštanje sa dobrom grupom i ukoliko sve bude kako treba i plasiramo se u drugu rundu, onda bismo možda imali lakše protivnike, nego što su iz dvije druge grupe - mišljenja je Kadija.

On naglašava da će se osjetiti izostanak Nikole Pekovića, sjajnog prvotimca Minesote.

- Sigurno da izostanak Pekovića može da utiče, jer je on fenomenalan igrač i jedna ličnost i autoritet koji bi puno značio na samom EP. Nikola Peković da igra za bilo koju reprezentaciju bi falio, a ne Crnoj Gori gdje je mala baza - kazao je Kadija i dodao:

- Sem njega biće još izostanaka i u drugim reprezentacijama, u Srbiji sem Teodosića i Lučića, neće igrati Mačvan, Savanović, za Litvaniju Kaukenas i Jasikevičijus, Songaila, Jasaitis itd. Tako, bićemo dosta hendikepirani neigranjem Pekovića. Nadam se da će ovo prvenstvo, uprkos izostancima pojedinih igrača, biti dosta ujednačeno i zanimljivo za gledanje i mislim da bi bilo dobro da se plasiramo u sljedeću fazu, a ja se nadam da hoćemo, jer imamo taj kvalitet - zakljčio je Kadija.

 

Portal Analitika