Društvo

Hoteli puni i u septembru

0110-budva
V
ećina hotela na budvanskoj rivijeri, pogotovo onih visoke kategorije, bilježi odličnu popunjenost na početku septembra, s obzirom da u njima trenutno boravi oko 13 hiljada gostiju, uglavnom stranaca.

Hoteli puni i u septembru
Portal AnalitikaIzvor

U hotelima Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera u Budvi i Petrovcu boravi 3,3 hiljade gostiju, uglavnom sranaca, od kojih u Turističkom naselju Slovenska plaža 2,1 hiljadu.

Diektor marketinga Budanske rivijere, Sanela Kahrović, kazala je agenciji Mina-business da su najbrojniji gosti sa tržišta Rusije, oko 40 odsto, a slijede Poljaci i Rumuni.

- Posebno je važno što je vanpansionska potrošnja deset do 15 odsto bolja nego u istom periodu prošle godine, navela je Kahrović i dodala da će hotelski kapaciteti Budvanske rivijere biti popunjeni do kraja septembra.

Hoteli Montenegro stars hotels grupe, Splendid, Montenegro i Blue Star, koji raspolažu sa 322 sobe i 19 apartmana, popunjeni su skoro 100 odsto, a tako će biti i do kraja mjeseca.

U hotelu Queen of Montenegro u Bečićima, koji raspolaže sa 236 smještajnih jedinica, popunjenost je iznad 90 odsto, a najveći broj gostiju je iz Rusije, kao i sa tržišta zapadnoevrpskih zemalja.

Iz kompanije su saopštili da će kapaciteti tog hotela biti popunjei do kraja septembra, ali da se dobra posjeta očekuje i u oktobru.

Predstavnici bečiækog hotela Belvi Ibero stars, čiji su kapaciteti popunjeni skoro 100 odsto, navode da u tom hotelskom objektu ima najviše gostiju iz Rusije, Ukrajine, Velike Britanije, Francuske, Srbije i Belgije. Oni očekuju da će popunjenost kapaciteta do kraja mjeseca biti iznad 80 odsto.

Odličnu popunjenost bilježi i hotel Maestral u Pržnu, gdje se odmaraju uglavnom gosti iz Rusije, Italije i Srbije.

Izvor: Mina; foro: seebiz.net

Portal Analitika