Region

Koštunica: Nova vlada destabilizovaće zemlju

0106kostunica
P
redsjednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je danas da će rekonstruisana vlada potpuno destabilizovati zemlju i da su vanredni izbori najbolje rješenje, prenosi Blic.

Koštunica: Nova vlada destabilizovaće zemlju
Portal AnalitikaIzvor

Kako je rekao lider DSS, program rekonstruisane Vlade predstavlja pouzdan dokaz da ona će "potpuno destabilizovati zemlju, nastaviti politiku razbijanja Srbije i ekonomskog pustošenja države".

Nova vlada, prema njegovim riječima, namjerava da nastavi staru politiku poniznog potčinjavanja Srbije EU, kao i sprovođenja pritivustavnog i antidržavnog briselskog sporazuma i podržavanje antisrpkih kosovskih izbora, kao i da nastavi staru ekonomsku politiku koja će dovesti do potpunog sloma zemlje.

Prema riječima Koštunice, stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju predstavljaće razoran udarac za srpsku privredu.

"Nova, preobučena Vlada sa starom politikom predstavlja kobnu prijetnju za Srbiju, i građani Srbije su postali taoci politike za koju Srbija nije glasala na izborima", poručio je Koštunica u pisanoj izjavi.

On je rekao da će država veoma skupo da plati postojanje ovakve vlasti sve dok se Srbija ne izbori za politiku koja će, prije svega voditi računa o nacionalnim i ekonomskim interesima, što je moguće samo sa vanrednim izborima.

 

Portal Analitika