Rukomet

Dvije pobjede i poraz rukometašica Budućnosti u Koprivnici

RukometasiceBud22
R
ukometašice Budućnosti nastup na turniru ”Josip Samaržija Bepo” u Koprivnici završile su sa dvije pobjede i jednim porazom – izabranice Dragana Adžića u trećem kolu savladale su slovenački Krim 23:12 (11:4). Budućnost je u Koprivnici savladala domaćina Podravku (19:15), a jedini poraz doživjela je od austrijskog Hipa (26:19).

Dvije pobjede i poraz rukometašica Budućnosti u Koprivnici
Portal AnalitikaIzvor

U duelu protiv slovenačkog šampiona, naše šampionke su dominirale od početka, vodile su 9:2, a istu prednost imale su i na kraju prvog poluvremena – 11:4. Budućnost je u nastavku sigurnom igrom sačuvala veliku prednost i sa dvocifrenom razlikom došla do pobjede protiv tima koji u predstojećoj sezoni ima velike ambicije u Ligi šampiona.

U duelu protiv Krima najefikasnija u redovima Budućnosti bila je Radmila Petrović sa osam golova, dok su Elena Georgijevska i Majda Mehmedović postigle po pet pogodaka.

U poraženom timu najbolji su bili Tamara Mavsar i Katarina Krpež koje su postigle po četiri gola, dok se naša Anđela Bulatović jednom upisala u strijelce. ”Plave” u neđelju (16 sati) igraju prvi zvanični meč u novoj sezoni protiv slovenačkog Zagorja na startu Regionalne lige. (Handballme.me)

BUDUĆNOST – KRIM 23:12 (11:4)

KOPRIVNICA – Dvorana ”Fran Galović”. Sudije: Hunjadi, Zečević (Hrvatska). Gledalaca: 200. Sedmerci: Budućnost 2 (1), Krim 3 (3). Isključenja: Budućnost 4 minuta.

BUDUĆNOST: Voltering, M. Vukčević, Žderić, Petrović 8, Neagu, Mugoša, O. Vukčević, Nikitna, Božović, Georgijevska 5, Ježić 1, Cvijić 2, Mehmedović 5, Despotović, Bizdra 2, Knežević.

KRIM: Setafanišin, Marinček, Piedade 1, Vorc 1, Mavsar 4, Bulatović 1, Lazović, Torstenson 1, Zulić, Irman, Tolnai, Penezić, Krpež 4, Zrnec, Vizitu.

Portal Analitika