Politika

ŠUĆUR: Vanredni izbori bi usporili put Crne Gore ka EU

0109sucurR
V
anredni izbori zakočili bi put Crne Gore u Evropskoj uniji EU, a sve bi se odrazilo i na ekonomiju u ovom delikatnom trenutku kada se konačno okrećemo pravim poslovima i kada država treba krupnijim koracima da krene naprijed, rekao je u intervjuu Blicu Crna Gora Radoš Šućur, član Glavnog odbora i jedan od osnivača Socijaldemokratske partije SDP i njen dugogodišnji potpredsjednik.

ŠUĆUR: Vanredni izbori bi usporili put Crne Gore ka EU
Portal AnalitikaIzvor

- Teme koje se provlače kao razlog novih parlamentarnih izbora kao Kombinat aluminijuma Podgorica KAP, rebalans i njima slične ne bi u kampanjama partija ni pod razno bile u sadržaju. Opet bi se raspredale stare priče koje dominiraju tokom izbora ovim prostorima, opet bi na kraju bile iskazane sumnje u rezultat i opet bi se izgubila najmanje godina dana. Sve ovo finansiralo bi se sredstvima građana, kako to sad moderno kažu - kazao je Šućur.

Prema njegovim riječima novi izbori bi usporili kretanje prema EU i NATO, pa kako je kazao makar to bilo iz čisto tehničkih razloga.

- I NATO i EU će imati odnos prema Crnoj Gori onakav kakav je ona i zaslužila. Upravo zahvaljujući ovoj koaliciji. Očekujem ubrzanu prohodnost bez obzira na neke faulove sa domaćeg terena, njih je i ranije bilo, i njih treba posmatrati u vremenu kad su se oni dešavali - smatra Šućur.

Odgovarajući na pitanje kako bi se raspad koalicije odrazio na ekonomiju, Šućur je istakao da bi svu crnogorsku ekonomiju zadnjih 20 godina nazvao predizbornom i izbornom.

- Ona je jednostavno okupirana obećanjima, nerealnim parametrima, trgovinama sa biračkim tijelom, nedoslednim privatizacijama, bogatstvom predatim u neznavene ruke itd. A kad zaškripi, onda se država pokušava zajahati. Fali novca, daj od države, višak zaposlenih, predaj ih državi, male plate, vika na državu. Ako ima hrabrosti vlast mora ovo stanje jednostavno presjeći. Malo kvalitetnije praćenje turističke sezone od javnih službi daje rezultat. Zamislite da ovo sistemski postavimo - zaključio je Šućur.

foto:gov.me

Portal Analitika