Društvo

Tomić na čelu odjeljenja za nerasvijetljena ubistva?

0109tomic
P
rema saznanjima Dana, posebno odjeljenje Uprave policije Crne Gore koje će se baviti nerasvijetljenim ubistvima biće formirano do kraja septembra.

Tomić na čelu odjeljenja za nerasvijetljena ubistva?
Portal AnalitikaIzvor

U sastav tog odjeljenja ući će inspektori koji su radili na rasvjetljavanju pomenutih zločina. Svi predmeti, od kojih neki datiraju s početka devedesetih godina, biće centralizovani na jednom mjestu.

- U skladu sa dogovorom ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića i direktora Uprave policije Slavka Stojanovića, doći će do formiranja odjeljenja koje će se baviti nersavijetljenim ubistvima. Tim istražitelja koji je formirao prethodni direktor Božidar Vuksanović je rasformiran, jer nije dao rezultate. Upravo zbog toga je odlučeno da se u okviru kriminalističke policije oformi interno odjeljenje koje će se baviti nerasvijetljenim ubistvima - objašnjava izvor Dana iz MUP-a.

Prema navodima istog izvora, tim odjeljenjem će neposredno rukovoditi šef kriminalističke policije Milan Tomić, dok će analize i rezultati istraga biti prezentovani Konjeviću i Stojanoviću.

- Očekuje se da to odjeljenje počne sa radom do kraja septembra, ali se zbog protoka vremena ne očekuju spektakularni rezultati kada je riječ o određenim ubistvima. Međutim, očekujemo da će u nekim slučajevima biti novih činjenica koje mogu pomoći u rasvjetljavanju određenih zločina - zaključuje izvor Dana.

foto:pobjeda.me

Portal Analitika