Svijet

Papa se fotografisao za Fejsbuk

papa
P
apa Franjo
ponovo se "ogriješio" o ustaljeni protokol i postao jedna od glavnih vijesti u stranim medijima pošto se na Fejsbuku pojavila njegova fotografija s tinejdžerima koju je sam snimio.

Papa se fotografisao za Fejsbuk
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je tzv. "selfi" fotografiji, terminu koji je nedavno ušao u zvanični rječnik engleskog jezika, a odnosi se na fotografiju samog sebe, snimljenu telefonom ili veb-kamerom, koja se zatim postavlja na društvene mreže.

Kako prenosi klix.ba, papa se fotografisao s tinejdžerima u Crkvi svetog Avgustina u Rimu, nakon čega je fotografija objavljena najprije na jednom Fejsbuk profilu, a zatim postala prava senzacija na cijeloj drušvenoj mreži.

"Nije riječ ni o kakvom marketingu. Papa jednostavno voli da bude s ljudima, baš kao što je i njegov prethodnik (Benedikt XVI) volio da provodi vrijeme s knjigama", prokomentarisao je poznati humorista i kolumnista italijanskog dnevnog lista "Korijere dela sera" Bepe Severnjini.

Papa Franjo, koji je očarao ljude širom svijeta svojom jednostavnošću i smislom za humor, ima običaj i da ponekad lično pozove one koji mu napišu pismo.

Međutim, njegovo "opušteno" ponašanje ne nailazi uvijek na odobravanje vjernika, pa je tako jedan korisnik Tvitera, nakon što je vidio papinu fotografiju s tinejdžerima, na svom nalogu napisao: "Sad sam vidio sve. Bliži se kraj svijeta".

 

 

Portal Analitika