Region

Zdravstveno stanje Jovanke Broz mnogo bolje

jovanka
P
osle osam dana provedenih u Urgentnom centru, Titova udovica Jovanka Broz je u boljem zdravstvenom stanju nego što je bila kada je primljena u bolnicu. Tada je bila fizički jako loše i u polusvjesnom stanju, a danas je komunikativna, prija joj njega medicinskog osoblja, ali i pažnja i telegrami koje svakodnevno dobija, pipe beogradski Blic.

Zdravstveno stanje Jovanke Broz mnogo bolje
Portal AnalitikaIzvor

Jovanka Broz je u Urgentni centar primljena 23. avgusta, a prva vijest koja je odjeknula i srpskim, ali i medijima u okruženju bila je da se ljekari bore za njen život.

Kako je tada rečeno, imala je dekubitalne rane i veću ranu na grudnom košu, a prvi rezultati su ukazivali na početak sepse.

Na liječenje su je doveli rođaci jer, navodno, zbog opšteg zdravstvenog stanja nije više mogla da se protivi liječenju.

U Urgentnom centru je dobila vrhunsku njegu, zahvaljujući čemu se iz dana u dan njeno zdravstveno stanje polako popravljalo.

Ona, kaže izvor “Blica” iz Kliničkog centra Srbije, nema nikakav poseban tretman, nema samo svoju sestru, već je kao i svi ostali pacijenti na intenzivnoj njezi pod nadzorom 24 sata dnevno.
- Njeno stanje je nepromijenjeno u odnosu na prethodne dane, ali je definitivno bolje nego što je bila. Svjesna je i komunicira, što je jedan od znakova poboljšanja - kaže izvor “Blica” iz KCS.

Ipak, bez obzira na to, ljekari koji o njoj brinu smatraju da je najbolje da do daljeg ostane na ovom odjeljenju.

Kako kaže izvor Blica, izgleda da joj prija pažnja koju dobija, i to se baš vidi.
- Posebno je zadovoljna zbog brojnih telegrama koji stižu svakodnevno. Sestre ponekad sjednu pored njenog kreveta pa joj čitaju te telegrame, i po njenom ponašanju se vidi da to dosta pozitivno utiče na njeno opšte zdravstveno stanje - kaže izvor “Blica”.

U medijima se spekulisalo da je Jovanka Broz, navodno, odbijala da se leči. Međutim, njena sestričina Nada Torlak je za „Blic“ rekla kako se, bez obzira na Jovankine pozive u pomoć, niko nije odazivao, i da su među tim ljudima i oni koji sada „navodno brinu za njeno zdravlje“.

 

Uz sestru svaki dan

 

Jovanku Broz su prethodnih dana posetili premijer Vlade Srbije Ivica Dačić, kao i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, sa kojim je ona inače proteklih godina bila u kontaktu. Ipak, najviše vremena uz nju provodi njena mlađa sestra Nada Budisavljević, koja joj u posjetu dolazi svaki dan.

Portal Analitika