Društvo

Raspisan konkurs za Školu demokratije

29cgologook
C
entar za građansko obrazovanje i fondacija Fridrih /Friedrich/ raspisali su konkurs za Školu demokratije, na koji se, kako je saopšteno, mogu prijaviti kandidati koji žele da doprinesu razvoju demokratije i građanskog društva u Crnoj Gori, prenosi Mina.

Raspisan konkurs za Školu demokratije
Portal AnalitikaIzvor

Školu, kako su kazali iz CGO, čini pet modula koji traju četiri mjeseca, a nastava se izvodi jednom ili dva puta sedmično po dva sata.

„Sve troškove pokriva fondacija Fridrih Ebert i CGO, uz obavezu polaznika da pohađa najmanje 80 odsto programa. Nakon završene Škole učesnici dobijaju diplomu i stiču pravo na dalje usavršavanje“, navodi se u saopštenju.

Pravo učešća na konkursu, kako se navodi, imaju kandidati koji žele da doprinesu razvoju demokratije i građanskog društva u Crnoj Gori.

„Kandidati su dobrodošli bez obzira na godine, pol, nacionalnost, vjeru ili uvjerenja, uz naznaku da prednost imaju aktivisti političkih partija, nevladinih organizacija i svi koji pokazuju visok stepen društvenog aktivizma“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je program škole demokratije osmišljen je da bi pružio šire razumijevanje ideje demokratije i načina na koji se ona primjenjuje u različitim društvenim sferama.

Voditelj škole je profesor Radovan Radonjić, a osim njega sa polaznicima će raditi ugledni domaći i strani predavači.

Zainteresovani kandidati mogu podnijeti prijavu sa kraćom biografijom najkasnije do 15. septembra na mejl info@cgo-cce.org.

 

Portal Analitika