Društvo

Tokom renoviranja, otuđeni dušeci i stolice iz vrtića na Cetinju

3108vrticCT
I
z objekta vrtića „Zagorka Ivanović“, u ul „Vojvode Boža“ na Cetinju otuđena je veća količina šarenih, novih dječijih dušeka kao i novih dječijih stolica, javlja dopisnik Portala Analitika sa Cetinja.

Tokom renoviranja, otuđeni dušeci i stolice iz vrtića na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

 

Prema riječima direktorice JPU „Zagorka Ivanović“ Senke Vuksanović tokom prethodnih dana u toku su bile završne aktivnosti na renoviranju ovog objekta, i tom priliko je dio starog namještaja bio iznešen u dvorište, kao nepotreban, dok je dio koji nije bio namijenjen za bacanje ostao u objektu.

„Dio namještaja, starije krevete i ormariće smo odložili u dvorište , i kada su pojedini građani pitali mogu li da ih uzmu mi smo to dozvolili.Ali dio građana je samovoljno ušao u objekat vrtića i otuđio jedan broj novih dušeka i stolica. Mi smo apelovali na sve one koji su samovoljno uzeli stolice i dušeke da ih vrate.

Pošto su pojedini građani znali ko je uzeto te stolice i dušeke, obavijsetili su nas o tome i mi smo ih zvali telefonom kako bi taj namještaj bio vraćen. Nešto stolica je nakon naših poziva vraćeno, ali dio nije, i nijesu vraćeni dušeci.neki su , kada smo ih pozvali da vrate stvari, izvinjavali se i govorili da nijesu znali da je to za bacanje“- kazala je Vuksanović.

Najstarija predškolska ustanova u Crnoj gori, JPU „Zagorka Ivanović“ u ponedjeljak će normalno početi sa radom.

„Renoviran je, zahvaljujući donaciji Vlade Japana u iznosu od 80.000 eura, objekat vrtića u ul „Vojvode Boža“. Postavljena je nova bravarija, stolarija, sve je okrečeno, zamijenjen je krov. Prethodnih dana svi zapolseni smo bili angažovani na sređivanju i čišćenju objekata vrtića kako bi djeca normalno mogla da pohađaju vrtić od ponedeljka. Tokom naredne sedmice očekujemo da nam stigne i dio novog namještaja“- naglasila je Vuksanović, ogorčena potezom pojedinih građana Cetinja.

foto: cetinje.me

Portal Analitika