Region

Biznismen iz Jagodine osumnjičen za ubistvo novinara Milana Pantića

3108milan-panic
Z
a ubistvo novinara Milana Pantića (47) kao naručilac najsumnjiviji je jedan poslovni čovjek umiješan u privatizaciju cementare u Paraćinu, o kojoj je ubijeni dopisnik „Novosti“ iz Jagodine pisao, saznaje „Blic“.
Biznismen iz Jagodine osumnjičen za ubistvo novinara Milana Pantića
Portal AnalitikaIzvor


Biznismen je bio u grupi ljudi kojoj je smetalo Pantićevo pisanje o privatizciji cementare. On je o tome pisao još u maju 2000.godine, skoro dvije godine prije nego što je privatizacija sprovedena, a opisao je šta će se dogoditi. Otkrivene su i određene veze između ovog biznismena i osoba za koje se sumnja da su ubile novinara i koje su trenutno van zemlje - kaže izvor „Blica“.



Osim toga, pregledom telefonkih listinga i nekih presretnutih razgovora otkriveno je i da su Pantiću prijetila trojica jagodinskih moćnika, dvojica političara u poslovnim vodama, kao i jedan biznismen.



Pantić je ubijen na ulazu u zgradu u kojoj je živio u Ulici Branka Radičevića u Jagodini oko osam sati 11. juna 2001. Ubijen je udarcima tupim predmetom u glavu. Policija je nakon ubistva raspisala nagradu od 300.000 maraka, ali ubica nije pronađen, a još nisu otkrivene ubice Slavka Ćuruvije i Dade Vujasinović.


tekst i foto: blic.rs
Portal Analitika