Društvo

Uhapšen osumnjičeni za podmetanje požara u lokalu "Asteriks"

3008asteriks
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali su i lišili slobode V.B. (51) iz Podgorice, zbog sumnje da je tokom noći podmetnuo požar u lokalu „Asteriks“ u Podgorici.

Uhapšen osumnjičeni za podmetanje požara u lokalu "Asteriks"
Portal AnalitikaIzvor

- Kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je V.B. danas, oko 03 časa i 20 časova, izazvao požar na terasi navedenog lokala, koji se nalazi u ulici Pera Ćetkovića u naselju Stari aerodrom, na način što je inventar polio benzinom i zapalio ga. On je nakon toga pobjegao sa lica mjesta. Vatrogasna jedinica je veoma brzo lokalizovala požar, a policijski službenici su na licu mjesta izvršili uviđaj, soapštili su iz Uprave policije.

Kriminalistički tehničari su izuzeli tragove, koji su potom poslati u Forenzički centar radi vještačenja.

Policijski službenici CB Podgorica, Stanice za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata – Jedinice za suzbijanje terorizma i požara, eksplozija i havarija su, odmah po prijavi događaja, preduzeli opsežne mjere i radnje na njegovom rasvjetljavanju.

Od dejstva požara izgorio je inventar lokala „Asteriks“, a nastala su i oštećenja na staklima, vratima, tendi i reklamnom natpisu lokala.

Osumnjičeni V.B. će večeras, uz krivičnu prijavu, biti predat nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Portal Analitika