Politika

Ministarstvo vanjskih poslova seli na Cetinje iduće godine

3008luksicbogdanovicok
M
inistar vanjskih poslova i evropskih integracija u Vladi Crne Gore Igor Lukšić boravio je danas u posjeti Prijestonici Cetinje, tokom koje se sastao sa gradonačelnikom Aleksandrom Bogdanovićem, saopšteno je Portalu Analitika iz kabineta gradonačelnika.

Ministarstvo vanjskih poslova seli na Cetinje iduće godine
Portal AnalitikaIzvor

“Tokom susreta, kojem su prisustvovali ministar kulture Branislav Mićunović i direktor Direkcije za javne radove Žarko Živković, gradonačelnik Bogdanović i ministar Lukšić razmijenili su informacije o aktivnostima dvije institucije, pri čemu je najviše riječi bilo o daljem produbljenju saradnje. Ministar Lukšić upoznao je gradonačelnika Bogdanovića sa detaljima vezanim za predstojeće preseljenje sjedište Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija na Cetinje, u skladu sa odlukom Vlade Crne Gore. Kako je naglašeno tokom današnjeg sastanka, već je u toku izrada projektne dokumentacije koja će tretirati rekonstrukciju bivšeg ruskog poslanstva, u kojem će biti smješteno Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija. Ministar Mićunović naglasio je kako je izrada cjelokupne dokumentacije, s obzirom na kulturni značaj navedenog objekta, povjerena Centru za konzervaciju i arheologiju”, navedeno je u saopštenju.

Gradonačelnik Bogdanović i ministar Lukšić najavili su kako će, neposredno po završetku izrade projektne dokumentacije, biti raspisan i tender za izbor izvođača radova, čime će biti stvoreni uslovi da rekonstrukcija bivšeg ruskog poslanstva počne u vremenski bliskom okviru.

-Shodno najavama sa današnjeg sastanka, preseljenje Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija biće realizovano tokom sljedeće godine. Gradonačelnik Bogdanović zaključio je kako će time Cetinje opet postati vodeći diplomatski centar u Crnoj Gori, kako je to bilo i tokom prošlosti. Nakon susreta u Prijestonici Cetinje, gradonačelnik Bogdanović i ministar Lukšić obišli su zgradu bivšeg ruskog poslanstva- zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika