Društvo

SNP: Hitna sjednica zbog epidemije u Beranama

snp
K
lub odbornika SNP Berane inicirao je hitno zakazivanje sjednice Skupštine Opštine Berane zbog epidemije koja je zadesila grad i lošeg zdravstvenog stanja velikog broja građana a posebno djece, saopšteno je iz SNP-a.

SNP: Hitna sjednica  zbog epidemije u Beranama
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Skupštine i predstavnici odborničkih klubova na vlasti na kolegijumu koji je održan 29.08.2013 godine nijesu imali sluha za ovaj problem i odbili su hitno zakazivanje sjednice uz obrazloženje da “nema dovoljno dokaza da bi se utvrdila odgovornost pojedinaca i razlog nastanka epidemije” i da “treba sačekati rezultate analize poslate u Zagreb”.

Time su pokazali veliku neodgovornost prema građanima Berana i pored toga što je Institut za javno zdravlje saopštio da voda nije ispravna za piće i za bilo kakvu upotrebu u domaćinstvu. Za vlast u Beranama bitniji su lični interesi i očuvanje pozicija nego životi i zdravlje građana. Takođe, izložili su dodatnim troškovima ionako ekonomski osiromašene građane Berana koji su po “instrukcijama nadležnih” bili prinuđeni da kupuju flaširanu vodu, posebnu hranu i ostalo.

Predsjednik Skupštine nije shvatio ozbiljnost ovog problema, dok je Klub odbornika SNP imao iskrene namjere u rješavanju problema a samim tim i dobijanje pravih informacija od predstavnika lokalne samouprave šta je uzrok epidemije i ko je odgovoran za izazivanje opšte opasnosti po zdravlje građana. Iz tog razloga tražimo da predsjednik skupštine odmah zakaže sjednicu ili podnese ostavku na funkciju koju obavlja.

Ponavljamo, odgovorni u lokalnoj samoupravi moraju da podnesu ostavke jer nisu sposobni da rješavaju probleme građana, čak šta više, zbog neodgovornosti i nebrige doveli su i zdravlje građana Berana u pitanje. Šta još treba očekivati da se desi u Beranama od neodgovorne i loše vlasti kad su životi i zdravlje ugroženi?

-Klub odbornika SNP-a Berane traži od ministra prosvjete da se odloži početak školske godine u Beranama zbog navedenih razloga, postojanja straha od širenja epidemije kao i pojave novih oblika bolesti, obzirom da je grad zatrpan smećem. Takođe, smatramo nedovoljnim i neodgovornim reagovanje Ministra zdravlja Miodraga Radunovića kao i Ministra za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, koji nisu posvetili dužnu pažnju ovom problemu, saopšteno je iz SNP-a.

 

 

Portal Analitika