Košarka

Pavićević odredio spisak za Eurobasket, Rajs dobio prednost u odnosu na Ročestija!

PavicevicLuka3
S
elektor Luka Pavićević odredio je 12 putnika za Sloveniju koji će nositi dres sa državnim grbom na drugom nastupu na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Pavićević odredio spisak za Eurobasket, Rajs dobio prednost u odnosu na Ročestija!
Portal AnalitikaIzvor

Na spisku je devet igrača koji su nastupali u prošlogodišnjim kvalifikacijama za Eurobasket u kojima je ostvaren fantastičan učinak i svih deset pobjeda.

Pavićević se između dvojice Amerikanaca sa crnogorskim pasošem odlučio za plejmejkera Makabija Tajrisa Rajsa koji je dobio prednost u odnosu na Tejlora Ročestija koji je bio organizator igre u kvalifikacijama, a nova imena u odnosu na prošlu godinu su i centar Orlanda Nikola Vučević i bek Metalca iz Valjeva Bojan Bakić.

Na spisku su sljedeći igrači:

okrajs
Plejmejkeri:

Tajris Rajs (Makabi)

Nikola Ivanović (Budućnost)

Bekovi:

Suad Šehović (Budućnost)

Bojan Bakić (Metalac, Srbija)

Krila:

Aleksa Popović (Budućnost)

Sead Šehović (Solnok, Mađarska)

Marko Popović (Budućnost)

Krilni centri:

Vladimir Dašić (Metalac, Srbija)

Milko Bjelica (Kaha Laboral, Španija)

Centri:

Nikola Vučević (Orlando, SAD)

Blagota Sekulić (Tenerife, Španija)

Bojan Dubljević (Valensija, Španija)

Reprezentatvci su poslije slobodnog dana koji su dobili u četvrtak, nastavili pripreme u Baru, gdje će u petak i subotu odraditi po dva treninga u dvorani ''Topolica''.

''Crveni'' u neđelju putuju u Sloveniju, a pred polazak će biti organizovana konferencija za novinare u upravnoj zgradi aerodroma u Podgorici sa početkom u 14 sati.

Crna Gora će prvi meč na šampionatu odigrati 4. septembra protiv Makedonije, a rivali u grupi B u Jesenicama su još Srbija, Litvanija, Bosna i Hercegovina i Letonija. Tri prvoplasirane selekcije iz grupe izboriće plasman u drugu fazu.

Portal Analitika