Rukomet

Plave dame na turniru u Koprivnici

RukometasiceBud2
R
ukometašice Budućnosti u petak i subotu će učestvovati na turniru ”Josip Samaržija Bepo” na kojem će odmjeriti snage protiv domaćina Podravke, slovenačkog Krima i austrijskog Hipa.

Plave dame na turniru u Koprivnici
Portal AnalitikaIzvor

 

Za izabranice Dragana Adžića to će biti nove provjere u sklopu priprema za novu sezonu, nakon dvije pobjede protiv ruskog Astrahana i jedne protiv reprezentacije Italije u duelima koji su odigrani u Sportskom centru ”Morača”. Budućnost će prvi zvanični meč u novoj sezoni odigrati u neđelju (16 h) protiv slovenačkog Zagorja na startu Regionalne lige.

Veliki hendikep za trenera Adžića predstavlja činjenica da na turniru u Koprivnici, kao i u duelu protiv Zagorja ne može da računa na desnog beka Kamilu Dalbi, koja je u utorak na treningu doživjela povredu skočnog zgloba. Ono što raduje je podatak da se u tim vraćaju Klara Voltering i Marina Vukčević, dok još uvijek pod posebnim režimom treniraju Kristina Neagu i Biljana Pavićević.

“Veliki je hendikep što sa nama u Koprivnici neće biti Kamila Dalbi jer je radila sjajno u pripremnom periodu, a za nju je svaka utakmica veoma dragocjena kako bi se u potpunosti uklopila u naš sistem igre. U Koprivnicu putuje 15 igračica plus Kristina Neagu, koja još nije u punom trenažnom procesu, ali putuje sa ekipom. Mečeve na turniru u Koprivnici moramo da iskoristimo na najbolji mogući način, jer na turniru učestvuju timovi koji nastupaju u Ligi šampiona. Očekuju nas teški mečevi i za nas će to biti praktično prve provjere jer smo do sada odigrali samo trening utakmice protiv ruskog Astrahana i reprezentacije Italije. Nakon turnira u Koprivnici i duela protiv Zagorja koji se igra u nedjelju na startu Regionalne lige, imaćemo jasniju sliku kada su u pitanju nove igračice, a ostaje žal što u tim mečevima neću moći da računam na Kamilu Dalbi. Ipak, smatram da ima dovoljno vremena do 6. oktobra i početka Lige šampiona da se i ona oporavi i u najvažnijim mečevima pruži ono što svi očekujemo od nje”,kazao je za klupski sajt Dragan Adžić. (Handballme.me)

Portal Analitika