Region

Valjevo: Šefovi policije 7 godina primali 1.500 eura mjesečno od dilera droge

oksef
P
ripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije uhapsili su Dejana Subotića, šefa Odsjeka za suzbijanje kriminaliteta PU Valjevo, i njegovog kolegu Milana Ćulafića, vođu grupe za suzbijanje narkomanije, zbog sumnje da su primali mito. Novac su uzimali od valjevskih dilera kako bi ih „zaštitili“ od policijskih istraga.

Valjevo: Šefovi policije 7 godina primali 1.500 eura mjesečno od dilera droge
Portal AnalitikaIzvor

- Za po 1.500 eura mjesečno, već sedam godina, dileri su od šefa Odsjeka dobijali informacije kada ih policija istražuje i kada njihove mobilne telefone prisluškuje policija - kaže izvor „Blica“.

Sagovornik otkriva da je postojao dogovor da se ne hapse dileri pod „zaštitom“ Subotića i Ćulafića, a na volšeban način zatvarane su istrage o trgovcima narkoticima koji su za to plaćali dvojicu policajaca.

- Policajce koji su ipak nastavljali istrage, ali su rapoređivani na druga radna mjesta - navodi sagovornik.

Načelnik valjevske policije Predrag Đajić je rekao da ne može detaljnije da govori o hapšenju, pošto „priča nije zaokružena”.

U MUP-u imaju transkripte razgovora trojice dilera sa Subotićem, kao i njihove pisane izjave, po kojima ga terete da ih je za novac obavještavao o akcijama policije.

Dvojica valjevskih policajaca su uhapšeni posle prijave lokalnih dilera Gorana Đ, Nenada S. i izvjesnog mladića poznatog pod nadimkom „Gušter“, koje su Subotić i Ćulafić uhapsili prije nekoliko godina zbog posjedovanja narkotika. Uhapšen je, a zatim i osuđena supruga dilera Gorana Đ. kod koje je u februaru zaplijenjeno 1.200 grama heroina. Zbog toga je hapšenje Subotića i Ćulafića izazvalo nezadovoljstvo među zaposlenima u SUP-u Valjevo.

Subotić i Ćulafić su i drogu zaplenjenu u raznim akcijama u Valjevu vraćali na tržište posredstvom „svojih“ dilera, a za kilogram heroina su uzimali 10.000 eura. Umjesto droge u kese su stavljali paracetamol.

 

Portal Analitika