Društvo

Šuković oslobođen prije 19 mjeseci

29su
U
hapšeni Dragutin Šuković, koji je sinoć teško ranio Gorana Milića, na slobodi je od 31.01.2012. a ne odnedavno, kako su naveli neki mediji- saopštava služba za odnose s javnošću ZIKS-a.

Šuković oslobođen prije 19 mjeseci
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju se ističe:

"Povodom teškog incidenta koji se dana 28.08.2013,  u večernjim časovima dogodio u Podgorici ispred stadiona Budućnosti, u pojedinim sredstvima javnog informisanja objavljeno je da je D.Š., koji je osumnjičen za napad na G.M.,  nedavno otpušten iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija sa izdržavanja kazne zatvora.

U cilju istinitog i potpunijeg informisanja javnosti, ističemo da je D.Š sa izdržavanja kazne zatvora u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija otpušten dana 31.01.2012."

Inače, Milić je sinoć izboden nožem kod južne tribine stadiona Budućnosti. Njemu je Šuković nanio više ubodnih rana. Mediji su objavili da je Šuković više puta osuđivan za teška krivična djela.

"Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave policije, Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode D.Š. (47) iz Podgorice, osumnjičenog za krivično djelo ubistvo u pokušaju, na štetu sugrađanina G.M. (52). Osumnjičeni D.Š. je lišen slobode danas, 29. avgusta 2013. godine, oko 14,20 časova, na području Zete", saopštila je policija.

Navode kako se sumnja da je Šuković sinoć, oko 20 sati i 25 minuta, ispred kafe bara „My place“, koji je u Milićevom vlasništvu, upotrebom noža zadao tri ubodne rane u predjelu grudnog koša i posjekotinu u predjelu glave, nakon čega je pobjegao sa lica mjesta.

"Oštećeni G.M. je zadobio teške tjelesne povrede, koje su konstatovane u Urgentnom bloku gdje je nakon događaja transportovan. Nakon ukazane medicinske pomoći i hirurškog zahvata, on je smješten na Odjeljenje intenzivne njege Kliničkog centra u Podgorici. Njegovo zdravstveno stanje je sada stabilno", naveli su iz policije.

Policijski službenici su, kako su istakli, odmah po saznanju za krivično djelo, preduzeli opsežne mjere i radnje na njegovom rasvjetljavanju i lišenju slobode počinioca.

"Sinoć je, u kratkom roku, izvršena blokada užeg i šireg područja, a preduzete su i druge mjere i radnje na terenu. O događaju je obaviješten Viši državni tužilac u Podgorici, koji je kvalifikovao krivično djelo. Na licu mjesta je izvršen uviđaj, tokom kojeg su izuzeti tragovi koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Osumnjičeni D.Š. će danas, uz krivičnu prijavu, biti predat nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo", zaključuje se u saopštenju policije.

Izvor:rtcg.me

 

Portal Analitika