Društvo

Uhapšen Dragutin Šuković osumnjičeni za sinoćnje ubistvo u pokušaju

2908ranjavanje
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave policije, Centra bezbjednosti Podgorica uhapsili su  Dragutina Šukovića (47) iz Podgorice, osumnjičenog za krivično djelo ubistvo u pokušaju Gorana Milića (52), saopšteno je iz Uprave policije.

Uhapšen Dragutin Šuković osumnjičeni za sinoćnje ubistvo u pokušaju
Portal AnalitikaIzvor

- Osumnjičeni D.Š. je lišen slobode danas, 29. avgusta 2013. godine, oko 14,20 časova, na području Zete. Sumnja se da je D.Š. sinoć, oko 20,25 časova, ispred kafe bara „My Space“, vlasništvo oštećenog G.M, koji se nalazi u ulici 19. decembra u Podgorici, ovom licu upotrebom noža zadao tri ubodne rane u predjelu grudnog koša i posjekotinu u predjelu glave, nakon čega je pobjegao sa lica mjesta, stoji u saopštenju.

Kako tvrde iz Uprave policije oštećeni Goran Milić je zadobio teške tjelesne povrede, koje su konstatovane u Urgetnom bloku gdje je nakon događaja prebačen. Nakon ukazane medicinske pomoći i hirurškog zahvata, on je smješten na Odjeljenje intenzivne njege Kliničkog centra u Podgorici, a njegovo zdravstveno stanje je sada stabilno.

- Policijski službenici su, odmah po saznanju za krivično djelo, preduzeli opsežne mjere i radnje na njegovom rasvjetljavanju i lišenju slobode počinioca. Sinoć je, u kratkom roku, izvršena blokada užeg i šireg područja, a preduzete su i druge mjere i radnje na terenu. O događaju je obaviješten Viši državni tužilac u Podgorici, koji je kvalifikovao krivično djelo, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj, tokom kojeg su izuzeti tragovi koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Osumnjičeni Dragutin Šuković će danas, uz krivičnu prijavu, biti predat nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Foto: rtcg.me

Portal Analitika