Svijet

Sirija razmatra korišćenje pilota kamikaza

2908avion
V
azduhoplovne snage Sirije razmatraju upotrebu pilota kamikaza protiv eventualnog napada zapadnih snaga, istakao je u intervjuu za britanski "Gardijan" jedan oficir sirijske vazdušne odbrane.

Sirija razmatra korišćenje pilota kamikaza
Portal AnalitikaIzvor


Prema njegovim rečima, trinaestorica pilota su ove nedjelje već potpisala izjavu da će "pristupiti posadi samoubilačkih mučenika koji će se suprotstaviti američkim ratnim avionima".



Pomenuti oficir, koji je u više navrata već bio u kontaktu sa "Gardijanom" i pokazao se pouzdanim izvještačem o sukobima režimskih snaga i pobunjenika, ističe da će za svaku raketu koju ispale Amerikanci ili Britanci sirijske snage ispaliti tri ili četiri, dok će vojne avione dočekati "paklena vatra".



"Ukoliko ne budemo u stanju da njihove avione srušimo artiljerijom, imamo pilote spremne da ih napadnu svojim letjelicama i razore ih", ističe pomenuti oficir.



On navodi da u sirijskoj armiji ima "više od 8.000 samoubilačkih mučenika, spremnih da se u svakom trenutku žrtvuju da bi zaustavili Amerikance i Britance.



Uz to, moral sirijske vojske je, po njemu, odličan, čemu pomaže i saznanje da će se uz nju boriti i borci Hezbolaha i Iranci.



Prema riječima pomenutog oficira, vladinim snagama se u posljednjih 48 sati javilo više od 4.000 dobrovoljaca iz redova civila, među kojima su i neki koji su ranije bili na strani pobunjenika, ali sada žele da se odupru stranim napadima.

tekst i foto: blic.rs

Portal Analitika