Fudbal

WU19: Makedonija savladana u Baru

Zenecgfudbal
Ž
enska omladinska repreznetacija Crne Gore savladala je odgovarajuću selekciju Makedonije rezultatom 3:0 u prijateljskom meču koji je danas odigran u Baru.

WU19: Makedonija savladana u Baru
Portal AnalitikaIzvor

Izabranice Zorana Mijovića upisale su drugi trijumf u duelu sa istim rivalom – prvi meč koji je odigran u utorak naše omladinke riješile su u svoju korist rezultatom 5:0.

Pitanje pobjednika u današnjem susretu riješeno je u drugom dijelu, kada je naša selekcija postigla sva tri pogotka.

Mrežu Makedonki načela je Darija Đukić u drugom minutu nastavka. Prednost našeg tima duplirala je Ivana Krivokapić u 58. minutu da bi konačan rezultat susreta postavila Irena Dedivanaj u posljednjem minutu regularnog toka susreta.

Nakon meča selektor Mijović istakao je da su mečevi sa Makedonijom bili odlična provjera mogućnosti naše omladinske selekcije.

- Današnja utakmica koju smo odigrali po teškom vremenu i u neuobičajenom terminu od 09.00 sati je uticala da u prvom dijelu susreta ne pružimo kvalitetnu igru, iako smo i tada imali nekoliko šansi preko Krivokapić i Ćorić. Nakon pauze uz par korekcija u igri, odigrali smo drugo poluvrijeme u pravom ritmu, iskoristili tri šanse i pored toga imali još nekoliko prilika da ostvarimo ubjedljiviju pobjedu. Važno je da su u ove dvije utakmice sve igračice dobile priliku da pokažu koliko mogu i da smo stekli uvid u njihove mogućnosti. Mečevi sa Makedonijom bili su odlična provjera uoči kvalifkacija koje nas očekuju za nešto više od mjesec dana, rekao je Mijović.

Crna Gora – Makedonija 3:0

Bar – Stadion Topolica.

Gledalaca: 100.

Sudija: Miloš Jabučanin (Crna Gora)

Strijelci

1:0 – Darija Đukić 47’

2:0 – Ivana Krivokapić 56’

3:0 – Irena Dedivanaj 90’

Žuti kartoni

Ivana Knežević, Jelena Šturanović – Crna Gora

Saška Kokoloska, Evgenija Tapovska – Makedonija

Crna Gora: Marija Žižić (Marija Kekić), Tatjana Đurković (Milica Radunović), Andreja Vidić (Nikoleta Bojanić), Milica Vulić, Marija Goranović, Ivana Ivaštanin (Miljana Lacmanović), Ivana Krivokapić (Niklina Bukilić), Irena Mitrović (Irena Dedivanaj), Katarina Ćorić (Ivana Knežević), Jelena Šturanović (Edita Divanović), Darija Đukić (Katarina Ivanović).

Makedonija: Olgica Arsova (Ivana Mihajlovska), Đaneta Šabani, Evgenija Tapovska (Emilija Milenkovska), Ana Veselinova, Dragana Saltirova, Marina Mitreska (Hristina Ađuleska), Gordana Stojkovska (Despina Žarkova), Arlinda Adili (Dragana Kolevska), Saša Kokalovska (Sara Đoševa), Aleksandra Ristevska (Monika Todorovska), Eli Jakovska.

FSCG.CO.ME

Portal Analitika