Društvo

Mihailo: I Srbi se krštavaju u CPC

mihailo
M
itropolit CPC-a Mihailo kazao je da se ove godine povećao broj novokrštenih u toj crkvi, te da na krštenje dolaze iz svih krajeva države, "ali i izvan naše zemlje".
Mihailo: I Srbi se krštavaju u CPC
Portal AnalitikaIzvor
„Ima i Srba koji traže da se krste u našoj crkvi i da budu upisani kao Srbi. Ja im kažem da mogu biti upisani kako hoće mogu da budu Englezi, Francuzi, samo ako su pravoslavni“, rekao je za Pobjedu mitropolit Mihailo precizirajući da je nedavno porodica iz Šapca, otac, majka i petoro djece došla da se krste u CPC.
Mihailo je istakao da je planirana izgradnja tri crkvena objekta na Malom brdu kod Podgorice, u Risjem dolu kod Nikšića i na Novom groblju na Cetinju.
„Uskoro će biti postavljen i osvećen kamen-temeljac crkve na Cetinju. U Podgorici ćemo postaviti neka obilježja da se vidi da će i tu uskoro početi radovi. Gradnja manastira u Risjem dolu kod Nikšića trebala je da počne prije nekoliko godina, ali su se usprotivili pojedini mještani i blokirali put. Tada je došlo i do sukoba policije i mještana. To su ljudi posebnog kova, ali su se i oni smirili i dobro to ide“, kazao je mitropolit Mihailo.
On je poručio da će novi crkveni objekti biti vlasništvo crnogorske države i CPC.
Mihailo je juče služio liturgiju povodom velikog hrišćanskog praznika Gospođindana (Velika Gospojina) u Vladičanskom domu na Cetinju, nakon koje je obavljeno i jedno krštenje.
CPC je juče služila liturgiju i na Ivanovim koritima.

Portal Analitika