Region

Vanja Udovičić ministar sporta u Vladi Srbije

vanja-udovicic
P
redsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić odlučio je da novi ministar saobraćaja Srbije bude Aleksandar Antić, ministar bez portfelja zadužen za eurointegracije Branko Ružić, a da o srpskom sportu ubuduće brine proslavljeni vaterpolista Vanja Udovičić, dok je od ranije poznato da će Ivan Tasovac biti novi ministar kulture. Jedino još nije poznato ko će voditi prosvjetu.

Vanja Udovičić ministar sporta u Vladi Srbije
Portal AnalitikaIzvor

Kako Telegraf saznaje lider SPS-a odlučio je danas da za nove ministre predloži Ivana Tasovca, Branka Ružića i Aleksandra Antića, a najveće iznenađenje je postavljanje proslavljenog srpskog vaterpoliste Vanje Udovičića na mesto ministra sporta i omladine.

Predsjednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić napušta tu funkciju i preuzima ministarstvo saobraćaja na kojem će zamijeniti Milutina Mrkonjića, dok će Branko Ružić preuzeti eurointegracije Srbije.

Vjerovatno najveće iznenađenje rekonstrukcije vlade je predlog Ivice Dačića da na mjesto ministra sporta postavi kapitena vaterpolo reprezentacije Vanju Udovičića.

Najozbiljniji kandidati za ministra prosvete, uz profesora Tomislava Jovanovića, koga predlaže Žarko Obradović, su i prof. dr Vladan Kutlešić, bivši potpredsjednik vlade i savjetnik Slobodana Miloševića, i Milan Jovanović, nekadašnji predsjednik Političkog savjeta SPS, koji predaje na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Ulaskom Branka Ružića u Vladu Srbije socijalisti će morati da promijene i šefa poslaničke grupe u Skupštini Srbije, a za tu funkciju konkurišu Dijana Vukomanović, Đorđe Milićević ili Stefana Miladinović.

U međuvremenu, Antić i Ružić su podnijueli ostavke na poslaničke funkcije. Skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja je konstatovao njihove ostavke i predložiće Skupštini da konstatuje prestanak njihovog mandata. Sjednica Republičke izbore komisije zakazana je za 13 sati.

(telegraf.rs)

 

 

Portal Analitika