Mještani Beransela ponovo blokirali deponiju na Vasovim vodama

2908vaso
V
ozilima JP „Komunalno“ Berane, koja su jutros u 5 i 30 krenula ka deponiji, grupa mještana MZ Beranselo u mjestu Persina stanica, nije dozvolila prolaz do privremenog skladištenja komunalnog otpada „Vasove vode“.

Mještani Beransela ponovo blokirali deponiju na Vasovim vodama
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju iz beranskog komunalnog preduzeća, koje potpisuje direktorica Milijana Vučeljić, otpad su juče odložili na „Vasovim vodama“, shodno Odluci o određivanju lokacije za privremeno skladištenje komunalnog otpada, koju je donijela Skupština opštine Berane.

- Vozači i vozila JP „Komunalno“ Berane neće se povlačiti dok se ne omogući prolaz vozilima i odloži otpad na lokaciji koja je za to određena skupštinskom odlukom. Ukoliko blokada puta prema deponiji potraje sakupljanje, odvoz otpada se neće vršiti dosadašnjom dinamikom. Posljedice blokade puta prema privremenom skladištu otpada do sada su ublažavane, jer je otpad odvožen i odlagan na deponiji Možura u Baru.

Iz „Komunalnog“ takođe obavještavaju da je 23. avgusta „grupa mještana MZ Beranselo porušila i uništila zaštitnu ogradu na privremenom skladištu otpada“, koja je bila postavljena prema ranijim odlukama gradske Skupštine i Zakonu o upravljanju otpadom.

Portal Analitika