Podgorica

Rekonstrukcija dijela starog puta za Danilovgrad do 1. novembra

2908podgoricamalob
Z
avršetak rekonstrukcije dijela starog puta za Danilovgrad na dionici od raskrsnice za Malo brdo do raskrsnice sa putem za Pipere, očekuje se do 1. novembra ove godine, saopšteno je iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.

Rekonstrukcija dijela starog puta za Danilovgrad do 1. novembra
Portal AnalitikaIzvor

- Treća faza rekonstrukcije Momiške škale, odnosno dijela starog puta za Danilovgrad, odvija se planiranom dinamikom, a u toku je izgradnja propusta, javne rasvjete, TK kanalizacije, kao i uklanjanje preostale stijenske mase. Završetak radova očekuje se do 1. novembra – navodi u se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

U njemu se podsjeća da radove izvodi „Gradnja promet” iz Danilovgrada, u ukupnoj vrijednosti 698.284,49 eura, i da su zbog opširne tenderske procedure radovi na trećoj fazi rekonstrukcije počeli tek 23. jula ove godine.

Iz Agencije preciziraju da je rekonstrukcija starog puta za Danilovgrad, na dionici od raskrsnice za Malo brdo do raskrsnice sa putem za Pipere, počela je u junu 2012. godine. Prva faza obuhvatala je uklanjanje stijenske mase, i okončana je početkom oktobra Uklonjeno je 14.000 m3 od predviđenih 20.000 m3 stijenske mase. Radove je kao donaciju realizovala „Gradnja promet” iz Danilovgrada, a Glavni grad obezbijedio sredstva za gorivo. Druga faza obuhvatala je izgradnju potpornih zidova duž trase puta, a ista kompanija počela je radove polovinom novembra prošle godine, po ugovornoj vrijedsnoti od 117.629,34 eura.

- U toku izvođenja radova, zbog problema na terenu koji nisu evidentirani geomehaničkim elaboratom, moralo se pristupiti izmjeni projekta potpornih zidova, što je prouzrokovalo privremeni prekid u izvođenju radova. Nakon što je urađena izmjena projekta, u prvoj polovini marta 2013. raspisan je novi tender za ove radove. Ponudu je dostavila jedino „Gradnja promet”, kojoj je i dodijeljen posao, a radovi su počeli u drugoj polovini maja i završeni krajem juna ove godine. Ugovorena vrijednost ovih radova iznosila je 95.691,33 eura – zaključuje se u saopštenju Agencije.

Foto: dan.co.me

Portal Analitika