Fudbal

Murinjo se zbog gubitka Runija, tješi Etoom

EtoInter
N
akon što je Vejn Runi juče potvrdio svoju odluku da ostaje u redovim Mančester Junajteda, Čelsi i Murinjo ipak su prihvatili svoj poraz u potjeri za napadačem "đavola".

Murinjo se zbog gubitka Runija, tješi Etoom
Portal AnalitikaIzvor

Za Mančesterovim napadačem u Čelsiju više nema razloga za tugovanje, jer na Stemford Bridžu s transferima i novim pojačanjima nikad nije bilo burnije. Nakon što je sinoć dobio radnu dozvolu, 25-godišnji Brazilac Vilijan je s Čelsijem finalizirao posao i potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 32 miliona funti.

Jednogodišnji ugovor vrijedan 10 milijuna funti, danas bi s ''plavcima'' trebalo da potpiše kamerunski napadač Samuel Eto'o, a Murinjo se nada i finaliziranju pregovora i s krilnim igračem Porta Kristijanom Acuom koji je takođe jučer sletio u London.

Eto'ovi agenti sinoć su tako u Londonu vodili završne pregovore prema kojima bi Eto'o Čelsija koštao 4 miliona, a igrač bi zarađivao 6 miliona funti u sljedećoj sezoni. Tako je Kamerunac okrenuo leđa ponudi svog starog kluba Intera i odlučio da prihvati poziv Murinja,a za svaki postignuti gol i nastup biće nagrađen i dogovorenim bonusima.

Portal Analitika